In april weer hogere koersen, buy the dip

Geplaatst op 01 april 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 486.40 en dat is een min van 0.48% en ook de andere Europese Beurzen gaan lager van start na de winstnemingen op Wall Street. De Dow verloor 1.11% en de Nasdaq sloot 0.94% lager. Beleggers blijven piekeren over Griekenland. Waar de AEX in het 1e kwartaal ruim 15% hoger sloot, moest de Dow Jones 0.3% terug. Kortom, het moge duidelijk zijn dat je in Europa moet zijn om te beleggen de komende maanden. Vandaag gaat de meeste aandacht naar het ADP banenrapport. Men verwacht 225.000 nieuwe banen. In Azië zien we een verdeeld beeld en de S&P Future staat lager. De dollar verloor scherp aan waarde ten opzichte van de yen gedurende de Aziatische handelsuren. De AEX heeft steun op 485 en weerstand op 488. Wij verwachten nu weer hogere koersen in april, en kopen calls. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 493.61, een winst van 4.20 punten of 0.86%. De Europese aandelenbeurzen vinden na een aarzelend lager begin de weg omhoog en zo testten we alweer de weerstand op 495. De stemming wordt gesteund door positief nieuws over de industrie in het eurogebied. Ook wordt uitgekeken naar het banencijfer van de Amerikaanse salarisstrookverwerker ADP. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stijgen tot 1,2 procent. Uit cijfers van het Britse onderzoeksbureau Markit bleek dat de bedrijvigheid in de industrie van de eurozone in maart sterker is toegenomen dan in februari. Met name in Duitsland en Italië was de industriële groei sterker dan verwacht. In Frankrijk bleef sprake van krimp. Telecomconcern KPN, dat van toezichthouder ACM meer vrijheid krijgt om te onderhandelen met concurrenten over toegang tot zijn netwerken, is de grootste stijger in de AEX met een winst van 2,4 procent. 

Zoals vanochtend aangegeven, hadden wij het idee dat de markten konden herstellen na de lagere opening. Gisteren was het een dagje van window dressing wat altijd druk op de koersen geeft en vandaag met de nieuwe maand en het nieuwe kwartaal geeft dit meestal hogere koersen. We hebben nu steun op 492-493 en 485. We sloten onze intraday calls al met een leuke winst en beginnen de maand april zodoende alweer dik in de plus, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 491.20, een winst van 1.79 punten of 0.37%. Wall Street zal lager openen, onder druk van het tegenvallende banenrapport over de private sector in de Verenigde Staten, dat voor de openingsbel verscheen. De futures voor de Dow Jones-index dalen 0,4%, net als die voor de S&P. De Nasdaq-futures staan 0,3% lager. De werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten is in maart veel minder hard gestegen dan verwacht, bleek uit cijfers van loonstrookjesverwerker ADP. Het aantal nieuwe banen kwam uit op 189.000, waar een aantal van 225.000 was voorzien. Vrijdag verschijnt het toonaangevende banenrapport van het Amerikaanse ministerie van arbeid, met daarbij ook werkloosheidscijfers en data over het uurloon van Amerikanen. Marktvolgers zijn over het algemeen wel positief over de Amerikaanse economie. 

Er staan nog een aantal andere macro-publicaties op de rol: om 16.00 uur verschijnt de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industriesector in maart, waarbij geraadpleegde economen een vertraging van de groei voorzien tot 52,5, van 52,9 een maand eerder. Rond hetzelfde tijdstip verschijnen de bouwuitgaven over februari en hier wordt een daling op maandbasis van 0,1% geraamd. Alle data live op 0900-5151666. Wij hebben al veel winst gemaakt vandaag en gaan zo nog even short met de FTI richting 488 met de data, tot zo.

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 490.04, een winst van 0.63 punten of 0.13%, de ronde getallen. Weerstand was er op 495 en steun op 485. Na een weifelend begin stonden de Europese aandelenbeurzen collectief in de plus. Positief nieuws over de industrie in de eurozone wakkerde de investeringsdrang van beleggers enigszins aan. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen 0,2 tot 0,4 procent. KPN was de grootste stijger in de AEX met een winst van 2,6 procent. Het telecombedrijf heeft van toezichthouder ACM meer vrijheid gekregen om te onderhandelen met concurrenten over toegang tot zijn netwerken. Chipmachinefabrikant ASML sloot de rij met een verlies van 2 procent. In de MidKap voerde postbedrijf PostNL de stijgers aan met een plus van  3 procent. 

In Frankfurt noteerde Daimler vrijwel ongewijzigd. Het Duitse autoconcern verwacht zijn bedrijfsresultaat dit jaar met minstens 10 procent op te kunnen voeren ten opzichte van het recordjaar 2014. Daimler voelt zich in zijn verwachtingen gesterkt door een sterke start van het jaar. We hebben vandaag weer leuk kunnen handelen en ook met de futures dit nieuwe kwartaal alweer wat winst kunnen boeken. Morgen de laatste handelsdag van de week en we hanteren nog buy the dips. We openden en sloten vandaag bovendien Aex calls met de leden met een leuke winst. Wilt U meedoen met onze (automatische) trades, stuur dan even een mail op info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren