Is de wereld in 3 weken kompleet veranderd? Vanaf AEX 420 weer volop inkopen!

Geplaatst op 24 augustus 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 426.86 en dat is wederom een verlies van 3.59% en ook de rest van Europa gaat onderuit na een bloedbad in Azië. De Nikkei verlies 4.6%, de Shanghai staat 8.3% lager, de Hang Seng verliest 5%. Op Wall Street zagen we ook fors lagere koersen, de Dow verloor 3.12% en de Nasdaq sloot 3.52% lager. Onzekerheid over de Chinese economie en daarmee ook de wereldwijde economie leidde tot een flinke verkoopgolf.

De vraag is dan ook vooral wat de centrale bank van China van plan is te doen om de controle over de economische ontwikkelingen te herwinnen. Volgens verschillende betrokkenen rondom de bank zou er in elk geval een liquiditeitsplan klaar liggen om de effecten van de verzwakking van de yuan een halt toe te roepen. De markten worden vandaag door angst gedreven.

De AEX is nu vanaf 506 non stop gedaald naar de 426, een daling van ruim 15%, is de wereld nu in 3 weken zo veranderd dat we nu alleen nog maar kunnen dalen? Ons antwoordt is simpel, nee, de AEX begon 2015 op 402 en is hoog geweest op 510, nu is er evt nog ruimte naar 420, maar toch kopen wij nu Shell, staat op 22.40 euro!, Aegon, staat op 5.30 euro.

Deze kopen we vast en we kijken weer naar de calls AEX september. Wilt u onze acties ook live ontvangen? Mail ons even voor meer informatie over een abonnement op info@beursfoon.nl of bel: 023-5288851 Tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 429.65, een verlies van 13.22 punten of 2.99%. De Europese aandelenbeurzen zakken dieper in het rood na de koersduikelingen van vorige week. De vrees voor een verdere afkoeling van de Chinese economie en de aanhoudende koersval van de beurs in Shanghai zorgden wereldwijd voor een forse verkoopgolf op de beurzen. De beurzen zitten duidelijk in een correctiefase. De AEX stond begin augustus nog ruim boven de 500 punten en is ten opzichte van dat hoogtepunt zo’n 14 procent gedaald. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs gaan 2,1 tot 2,3 procent onderuit.

De staalproducenten gingen eveneens in de uitverkoop. ArcelorMittal leverde 6 procent in en was daarmee de grootste verliezer in de AEX, die geen stijgers kende. In de MidKap bungelde branchegenoot Aperam onderaan met een min van bijna 6 procent. De Aex heeft weerstand op de 432 punten en heeft steun op de 425 en 418 punten. Per saldo is er ruimte voor lagere koersen, ook voor vandaag nog en daarna kunnen we nieuwe posities gaan innemen. Het langere termijn plaatje blijft intact en we kunnen nu even rustig kijken waar de beweging zich inzet en hoe de handel zal blijven bewegen, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 418.24, een verlies van 24.63 punten of 5.56%. Futures voor Wall Street komen onder intense druk. Met de aanzienlijke neergang in Azie die ertoe leidt dat Chinese aandelen alle winst van dit jaar opgeven, lijkt het onvermijdelijk dat Amerikaanse beursindices verder voortborduren op de vorig week geboekte wekelijkse verliezen, de zwaarste op Wall Street sinds 2011. De futures voor de toonaangevende Dow Jones-index dalen 4,1%, de futures voor de breed samengestelde S&P 500 staan 4,0% af en futures voor de technologiezware Nasdaq kelderen 5,0%. De dalingen worden forser naarmate de openingsbel dichterbij komt en de Aex zou dus ook weer een low kunnen neerzetten. Vele beleggers hadden verwacht dat de People’s Bank of China enige actie zou ondernemen in het weekend om het financiele systeem te ondersteunen. Nu dit uitblijft, neemt een wrede uitverkoopgolf de markt in beslag. De Shanghai Composite Index sloot 8,5% lager. 

Markten kunnen enig respijt krijgen als de People’s Bank of China deze week besluit om de markten te kalmeren. Wat dat betreft komen er dus weer koopkansen wel mogelijk aan. Waar ligt uiteraard die bodem. Men gaat er nu vanuit ergens tussen de 403 en 408 voor de komende dagen in het huidige sentiment. Wij gingen en gaan dus ook short met alle futures, zoals vandaag al met winst en voor de langere termijn kunnen we gestaffeld rustig posities kopen op bijv. Shell en Aegon. Wilt U ook meedoen met onze trades, stuur dan een mail naar info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 419.68, een verlies van 23.19 punten of 5.24%. De aandelenbeurs in Amsterdam stond zwaar in het rood, al liep het verlies wel wat terug. De AEX-index raakte daardoor alle sinds de jaarwisseling opgebouwde winst kwijt met het zwaarste verlies in jaren. Ook elders in Europa werd een ravage aangericht op de aandelenmarkten. Het is het grootste dagverlies voor de Amsterdamse hoofdgraadmeter sinds maart 2009. De index van 25 hoofdfondsen eindigde 2014 op 424,47 punten. Eind april werd een voorlopig hoogtepunt van 510,55 punten bereikt. De MidKap-index ging 5 procent omlaag naar 620 punten. In de rest van Europa was het beeld niet anders. De beurzen in Londen, Frankfurt, Parijs, Milaan en Zürich toonden verliezen tot en met 6 procent. Er werd voor ruim 400 miljard euro aan beurswaarde in Europa weggevaagd. In New York staan verliezen tot 3 procent op de borden. De zware verliezen zijn vooral te wijten aan de zorgen over een verder afkoelende Chinese economie. De zorgen over China drukten ook zwaar op de grondstofprijzen. 

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 4 procent tot 38 dollar, het laagste niveau sinds begin 2009. Nog nooit was het bij Beursfoon zo druk. Diverse media heeft ons gebeld met onze mening, want er is toch sprake van behoorlijke paniek. Ook vele klanten hebben we aan de lijn gehad voor onze visie. Onze visie is in drie weken tijd niet compleet veranderd en ook de wereld niet, waardoor we nu 20 procent hebben moeten dalen. Vanaf 401 zijn we hup alweer 18 punten gestegen, maar we moeten wel nu zeer alert blijven, want ook de langere termijn technische plaatjes piepen en kraken. We hebben flink wat posities aangekocht en inmiddels alweer een deel verzilverd. We blijven geloven in hogere koersen, maar een dalingsdag als vandaag mag er dan deze week niet meer voorbij komen. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren