Laatste dag van de week, even wat druk op de koersen?

Geplaatst op 27 januari 2017
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 486.13, een verlies van 0.32 punten of 0.07%. De Amsterdamse beurs werd vlak verwacht. Wall Street lastte een adempauze in, vanaf recordniveaus, terwijl ook de beurzen in Azië vanochtend weinig beweging laten zien. Nadat Wall Street woensdag de records aanscherpte, waarbij de Dow Jones index het psychologische niveau van 20.000 punten doorbrak, lieten de Amerikaanse beurzen donderdag een gemengd beeld zien. Cijfers van autobouwer Ford Motor kregen met een verlies van ruim drie procent een negatief onthaal. 

De cijfers van chipgigant Intel voldeden aan de verwachtingen. Vrijdag zien we meestal wat druk op de koersen en het lijkt erop dat de Aex naar de 485 en mogelijk ook de 482 kan. Mochten we onder de 480 komen, dan stappen wij weer in. ING staat wat onder druk ook en dat is gunstig voor onze puts. Unilever krijgt een verkoopadvies, maar noteert nu wat hoger. Wij kijken echter naar calls, want het langere termijn signaal wordt long, tot zo. 

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 485.27, een verlies van 1.18 punten of 0.24%. De Europese beurzen staan aan het einde van de ochtend eensgezind lager. Europese beleggers moeten het doen met een nagenoeg lege agenda. Wel komen nog onder meer cijfers over de economische groei in de Verenigde Staten. Olie- en gasreus Shell maakte zijn openingsverlies later in de ochtend weer bijna goed. Het concern is naar verluidt dicht bij een grote deal om een deel van zijn velden in de Noordzee te verkopen, voor omgerekend circa 2,8 miljard euro. De verkoop zou deel uitmaken van plannen van Shell om 30 miljard dollar aan bezittingen af te stoten.

Bij de kleinere fondsen dikte AND International Publishers nog eens 3,6 procent aan, nadat het aandeel kort voor het slot op donderdag ook al een koerssprong maakte. De kaartenmaker heeft de vraag naar zijn geocoding-diensten, het omzetten van een adresomschrijving in een aangegeven geografische locatie, stevig zien toenemen sinds Google zijn prijzen heeft verhoogd. Verder is het een rustige affaire en zien we de Aex wat lager staan, zoals doorgaans op vrijdag. De Aex kan in onze ogen nog de 482 gaan testen en we zien wederom dat de 488 punten een zware weerstand blijft. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 485.96, een verlies van 0.49 punten of 0.10%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren vrijwel onveranderd. Er is voorafgaand aan de opening in New York aandacht voor zowel bedrijfscijfers als macro-economische publicaties. Onder andere Chevron, Colgate-Palmolive en Abbie maakten resultaten bekend. Beleggers kunnen ook reageren op Microsoft en Intel, die gisteren na de slotbel hun boeken openden.

Uit voorlopige cijfers werd bekend dat de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal met 1,9 procent is gegroeid. Dit betekende een vertraging ten opzichte van de groei van 3,5 procent in het voorgaande kwartaal. Tevens bleken de orders voor duurzame goederen te zijn gedaald, maar wel minder hard dan voorzien. Wij denken dus, zodra de VS open gaat, aan wat druk op de koersen en willen nu rond de 487 weer short. Verder is ING nog een verkoop en Unilever mag toch weer opgepikt worden, ondanks de afstraffing en adviesverlagingen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 485.9 punten, een verlies van 0.12 procent. De AEX-index in Amsterdam stond bijna de gehele dag licht in de min. Speciaalchemieconcern DSM was bij de hoofdfondsen een opvallende uitzondering met een duidelijke winst. Ook op andere Europese beurzen kleurden de koersenborden overwegend rood. Beleggers verwerkten onder meer tegenvallende cijfers over de economische groei in de Verenigde Staten. In Londen maakte supermarktreus Tesco een koerssprong van bijna 11 procent. Het concern neemt groothandelsbedrijf Booker over. 

De goudprijs zagen we vandaag weer onder de 1200 Dollar komen en kan dus opgepikt worden. Wij denken nog steeds aan een stijging van het goud. ING stond wat onder druk en daar hebben we deze week puts op gekocht. Het long signaal voor de Aex is nog wat verder weg, aangezien we lager sloten en we kunnen dus maandag en dinsdag even een tussentijdse bodem neerzetten, is ons idee. Dan gaan we ook weer meer aankopen doen, fijn weekend. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren