Laatste handelsdag van de maand en de week

Geplaatst op 29 mei 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 500.97, een verlies van 0.26% en ook de andere beurzen gaan rustig van start op deze laatste handelsdag van de week en van de maand mei. Wall Street sloot lager nu hints over een evt rente verhoging. De Dow sloot 0.20% lager en de Nasdaq verloor 0.17%. Dit weekend lijkt er eindelijk een ontknoping te komen rondom Griekenland en zijn financiers. In dat proces zou de baas van het Internationaal Monetiar Fonds, Christine Lagarde hebben aangegeven dat een eurozone zonder Griekenland niet ondenkbaar is.

In Azië noteren de indices hoger. De kerninflatie van Japan kwam in april op jaarbasis uit op 0,3%, waar 0,2% was verwacht. De euro staat rond de $1,10. De AEX heeft steun op 498 en weerstand op 503 punten. Zojuist heeft onze vernieuwde CAC systeem 20 punten winst gepakt een ook ons koersdoel voor de Dax Future short is al gehaald. Meer live op 0900 – 51 51 666. Tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 500.69, een verlies van 1.55 punten of 0.31%. De Europese aandelenbeurzen staan eensgezind in het rood. De voortslepende onderhandelingen over de Griekse schuldenproblematiek drukken op het beurssentiment. Ook wordt uitgekeken naar het economische groeicijfer van de Verenigde Staten, dat later op de dag naar buiten komt. Het politieke gesteggel over Griekenland duurt voort en er worden elke dag proefballonnetjes opgelaten, maar de markt wacht nu op concreet nieuws over een schuldenakkoord. Voor de langere termijn wordt het sentiment echter vooral bepaald door het beleid van de Fed, die nadrukkelijk heeft aangegeven dat de Amerikaanse economie sterk genoeg is om de rente te verhogen. 

De beurzen in Parijs en Frankfurt dalen 0,3 tot 1 procent. London staat op een kleine winst. De Aex blijft ook vandaag zijwaarts bewegen tussen globaal de 498 aan de onderkant en de 503 aan de bovenkant. Vooralsnog is het een rustige affaire en we moeten nu kijken waar de index heen wilt. Het is wachten op nieuws rondom Griekenland, voordat de markt een trend kan inzetten. Tot die tijd is het even rustig afwachten, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 498.42, een verlies van 3.82 punten of 0.76%. Wall Street zal naar verwachting lager openen, vanwege rentezorgen. De tweede raming van de economie van de VS over het eerste kwartaal haalt die zorg niet direct van tafel. De future voor de Standard & Poor’s en Dow-future lopen elk 0,2% terug, de future voor de Nasdaq 100-index zakt 0,3%. Beleggers verwerken de tweede raming van de groei van de Amerikaanse economie over het tweede kwartaal. In de eerste raming kwam een groei uit de bus van 0,2%, de tweede meting hield het op een daling van 0,7%, waar een afname met 1,0% was voorzien.

Om 15.45 uur wordt de inkoopmanagersindex van Chicago over mei gepubliceerd. Die komt naar verwachting uit op 53 tegen 52,3 een maand eerder. Het zogeheten kleine consumentenvertrouwen over mei van de Universiteit van Michigan in een finale versie komt straks om 16.00 uur naar buiten. Daar wordt een index van 89,5 voor verwacht. Deze data hoort U op 0900-5151666. Ook gingen we daar met de future short rond de 500 punten en deze kunnen we dus nu verzilveren met bijna 2 punten winst. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 493.56, een verlies van 8.68 punten of 1.73%. De Europese aandelenbeurzen stonden flink in het rood. In de Amsterdamse AEX-index koerste alleen tankopslagbedrijf Vopak duidelijk op winst. Een treetje lager, in de Midkap, ging Imtech hard onderuit na nieuwe berichten over het problematische Duitse verleden van het installatiebedrijf. De beurzen in Frankfurt en Parijs leverden tot 2,6 procent in. In Londen bleef het verlies van de FTSE beperkt tot 0,9 procent. Vopak prijkte met een winst van meer dan 1 procent aan kop van de AEX, mede dankzij een koopadvies van analisten van Rabobank. 

De grootste verliezen werden genoteerd door Aalberts Industries en Arcelor Mittal die meer dan 3 procent verloren. De Aex is zoals verwacht even een stapje teruggevallen. Helemaal niet zo gek, nu de markten in een zijwaarts patroon zitten en geen duidelijke richting kunnen inslaan. Toch is het een kwestie van tijd tot de markt naar boven toe gaat uitbreken, maar de onzekerheid rond Griekenland houdt beleggers aan de zijlijn. De huidige dip biedt juist weer mooie kansen om posities in te nemen. We wensen U een fijn weekend en zijn maandag bij U terug. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren