Laatste handelsdag van de maand en het 1e kwartaal!

Geplaatst op 31 maart 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX gaat rustig van start en staat nu op 496.01 en dat is een plus van 0.24% en ook de andere Europese Beurzen biggen rustig aan de laatste handelsdag van de maand en het 1e kwartaal na mooie winsten op Wall Street. De Dow sloot 1.49% hoger en de Nasdaq won 1.15%. Beleggers reageerden positief op overnamedeals binnen de gezondheidssector in de VS.

Veel aandacht zal deze week uitgaan naar de banenrapporten op woensdag en vrijdag, hoewel er vrijdag geen handel is op Wall Street en in Europa ivm met Goede vrijdag. Vanaf volgende week gaan we ons ook weer richten op de eerste kwartaalcijfers.

De aandelen in Azië gaan dinsdag grotendeels omhoog. De AEX heeft steun op 493 en weerstand op 496 en 498. Wij verwachten nu weer hogere koersen, op naar AEX 500. Let wel even op window dressing, de laatste handelsdag van de maand en het kwartaal geeft meestal wat onverwachte bewegingen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 11:30

Goedemorgen, De AEX staat op 492.50 en dat is een verlies 0.49% en ook de andere Europese beurzen komen iets van de toppen terug op deze laatste handelsdag van de maand en van het kwartaal. Het nieuws dat de inflatie in de eurozone in maart licht negatief is gebleven, viel slecht en hierna zijn we iets terug gezakt. Voor Wall Street wordt ook een lagere start verwacht, de S&P Future zakt iets terug en staat 5 punten lager en ook de Nasdaq Future verliest 14 punten. Wij hebben onze Turbo long op het goud afgelopen week gesloten, toen stonden we op 1220 Dollar, inmiddels staan we weer op 1180 Dollar, toch blijft de trend long en komen er weer kansen om long te gaan. De AEX heeft vandaag steun op 493 en 488 en weerstand op 496. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo,

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 487.83, een verlies van 6.86 punten of 1.39%. Wall Street zal naar verwachting lager openen, na de stijgingen van de vorige twee handelsdagen, terwijl beleggers ook rekening lijken te gaan houden met teleurstellende bedrijfscijfers. De futures voor de Dow Jones-index dalen 0,4%, net als de S&P futures en de futures voor de Nasdaq verliezen 0,3%. Winstnemingen na gisteren, in combinatie met de sterke dollar en het innemen van posities aan het einde van het kwartaal, duwen de futures naar beneden. De Amerikaanse markten boekten maandag solide winsten, die ontstonden door uitspraken van een bestuurder van de Chinese centrale bank en bedrijvennieuws. 

Het is vandaag ook de laatste dag van het eerste kwartaal. De S&P 500 staat op het punt om het kwartaal met een winst van 1,3% af te sluiten, wat het negende kwartaal op rij zou zijn dat de index terrein wint. Voor de maand maart ligt de index op koers voor een verlies van 0,9%. Er komen nog wat speeches en het lijkt erop dat Amerika vandaag Europa gaat verslaan. We testen nu de steun op 488, maar kunnen ook nog naar 485, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 489.41, een verlies van 5.28 punten of 1.07%. De verliezen op de Europese beurzen liepen verder op. Beleggers leken weer winsten te verzilveren, na de flinke opmars van maandag. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen leverden 0,2 tot 0,8 procent in. Daarmee toonden de beurzen zonder direct aanwijsbare redenen het spiegelbeeld van maandag, toen plussen van bijna 2 procent op de borden werden gezet. De rij werd gesloten vandaag in de Aex door KPN en OCI, die 3 procent inleverden. Philips zakte 0,7 procent. Het elektronicabedrijf verkoopt een belang van 80 procent van zijn ledcomponentenbedrijven aan investeerder Go Scale Capital. 

In de MidKap was Air France-KLM een positieve uitschieter met een winst van 4 procent. Onder de middelgrote bedrijven kwamen de grootste verliezen op het conto van roestvrijstaalbedrijf Aperam en chipbedrijf Besi met verliezen van 2 procent. De Aex ligt er technisch gezien prima bij en we zagen een rondje van gezonde winstnemingen op de laatste dag van zowel de maand als het kwartaal dat natuurlijk fantastisch is gelopen. We blijven dus geloven in hogere koersen en zien deze dip als een mooi moment om hier en daar weer wat posities in te nemen. Morgen is het de eerste dag van het nieuwe kwartaal en doorgaans verloopt die positief. We wensen U een fijne avond.  

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren