Markten even in herstel, weerstand op 418 en steun op 415 en 412

Geplaatst op 08 januari 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat op 416.47, een winst van 1.29% en ook de rest van Europa gaat fors hoger van start. Na mooie winsten op Wall Street, de Dow sloot 1.23% hoger en de Nasdaq sloot 1.26% hoger. Nadat gisteren de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Reserve werden bekendgemaakt, daarin staat dat de rente tot april zeker nog laag blijft. Omdat lagere energieprijzen en de sterkere dollar de inflatie waarschijnlijk enige tijd onder de 2%-doelstelling van de Fed zullen houden werd opgemerkt dat de FED zou kunnen beginnen met het normaliseren van zijn beleid op een moment dat de kerninflatie in de buurt van de huidige niveaus noteert.

De markten in Azië noteren grotendeels hoger, nadat olieprijzen herstelden en in reactie op het hogere slot van Wall Street. De euro zal waarschijnlijk consolideren ten opzichte van het pond, terwijl markten in afwachting zijn van de rentebeslissing van de Britse centrale bank. De AEX heeft vandaag weerstand op 418 en steun op 415 en 412. Wij gaan nu onze gratis nieuwsbrief maken, heeft u zich nog niet aangemeld? Doe dat dan even op www.beursfoon.nl/nieuw en wij zorgen dat u hem vanmiddag ook ontvangt. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 12:30

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 418.76, een winst van 7.55 punten of 1.84%. De Europese aandelenbeurzen staan opnieuw op winst. Speculatie op extra steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank en de verwachting dat de rente in de Verenigde Staten voorlopig laag blijft zorgen voor optimisme op de markten. Het is weer een positieve dag. Het zat er ook wel aan te komen na het slechte begin van het jaar. Uit de notulen van de Fed bleek dat de centrale bank geen haast heeft om de rente te verhogen en dat zorgde woensdag al voor enthousiasme op Wall Street. Voor de rest is het afwachten op wat de ECB later deze maand gaat doen.

De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs dikken tot 2,1 procent aan. Grootste stijger in de AEX is digitaal beveiliger Gemalto met een winst van 3,7 procent. Kabelbedrijf Altice is de enige daler met een verlies van 0,6 procent. In de MidKap zakt Air France-KLM meer dan 1 procent. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie vervoerde in december meer passagiers, maar zij leverden per saldo wel minder omzet op. De Aex kan opveren naar de 423 mogelijk op de geruchten en hoop. We zijn verstandig neutraal gebleven en kijken naar fondsen voor de rally richting 440, tot zo. 

UPDATE 15:00

De Aex index noteert nu op 419.49, een winst van 8.28 punten of 2.01%. Wall Street zal naar verwachting hoger openen, na het dovish commentaar in de notulen van de Federal Reserve woensdag en een aanhoudend herstel van de olieprijs. De futures voor de Dow Jones-index stijgen omstreeks 14.50 uur 158 punten, of 0,9%, de S&P futures winnen 16 punten, ofwel 0,8%, en de futures voor de Nasdaq stijgen 32,50 punten, omgerekend 0,8%. Daarbij zetten de Europese aandelenmarkten de opwaartse trend van woensdag, in reactie op de publicatie van de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Open Market Committee (FOMC), voort.

Uit de notulen van de laatste bijeenkomst van het FOMC op 16 en 17 december bleek dat de Fed-bestuurders denken dat de huidige inflatie geen obstakel zal zijn voor het verhogen van de korte termijn rente. Omdat lagere energieprijzen en de sterkere dollar de inflatie waarschijnlijk enige tijd onder de 2%-doelstelling van de Fed zullen houden, werd opgemerkt dat de FOMC zou kunnen beginnen met het normaliseren van zijn beleid op een moment dat de kerninflatie in de buurt van de huidige niveaus noteert, zo bleek uit de notulen. De Aex kan op weg naar de 423 nog steeds, maar rond 16.00 uur verwachten we ook wat druk op de koersen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 423.07, een winst van 11.86 punten of 2.88%. De Europese aandelenbeurzen stegen het hardst in drie weken. Beleggers speculeerden op extra steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) en namen aan dat de rente in de VS voorlopig laag blijft. Woensdag boekten de graadmeters voor het eerst dit jaar winst. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs dikten tussen 3,4 en 3,8 procent aan. Beleggers rekenen op nog meer uitzonderlijke maatregelen van de ECB . Na de ECB-vergadering en de Griekse verkiezingen later deze maand zal een hoop onzekerheid wegebben. Het vertrouwen in extra steun was ook goed terug te zien op de beurzen in zwakkere eurolanden als Portugal en Spanje waar de toonaangevende indices winsten noteerden tot 2,8 procent. De beurs in Athene leverde echter 2,1 procent in.

Grootste stijger in de AEX was het bouw- en kunstmestbedrijf OCI (plus 9 procent), dat 151 miljoen euro ophaalde met de uitgifte van 4,2 miljoen aandelen. Digitaal beveiliger Gemalto volgde met een winst van 4 procent. In de MidKap zakte Air France-KLM 3 procent. De Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie vervoerde in december meer passagiers, maar zij leverden per saldo wel minder omzet op. Voor de langere termijn door de lage olieprijs, zeker weer een aankoop denken wij. Als we iets onder druk kunnen staan naar de 418, willen we ook weer calls op de Aex innemen voor ons koersdoel van 440 voor deze maand, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren