Neem winst in ASML

Geplaatst op 22 april 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 506.84 en dat is een winst van 0.59% en ook de andere beurzen in Europa gaan hoger van start. Wall Street sloot verdeeld, de Dow verloor 0.47% en de Nasdaq sloot 0.39% hoger waarbij de aandacht uitging naar een reeks kwartaalresultaten en fusienieuws in de biotech industrie.

In Azië noteren de belangrijkste graadmeters een plus. Japan kon voor het eerst in drie jaar tijd weer eens een overschot op de handelsbalans melden en sluit boven de 20.000 punten. De pond staat onder druk als gevolg van de Britse verkiezingen van 7 mei. De Zwitserse franc is gewild en verder is het redelijk rustig op valuta gebied.

Heineken kwam met cijfers, in sommige delen van de wereld gaat het beter, in Nigeria en Rusland heeft men het zwaar, echter men heeft wel de wind in de zeilen door de valuta invloeden en het fonds gaat nu lager van start, daar liggen nu koop kansen. De AEX heeft steun op 503 en weerstand op 508. ASML heeft een zeer mooie order binnen gesleept, in onze Nieuwsbrief gaven wij het donderdag al aan, ASML mag weer naar 100 euro en daar staan we nu al, pak u evt winst nu even van tafel. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 504.06, een winst van 0.25 punten of 0.05%. De meeste Europese aandelenbeurzen leveren de eerdere winsten weer in, mede door de aanhoudende zorgen over de Griekse schuldenproblematiek. Beleggers verwerken daarnaast een stroom aan kwartaalberichten, waaronder die van de AEX-fondsen Vopak, Heineken en Reed Elsevier. De beurshandel begon aardig, maar de markten vallen nu toch weer wat terug. Naast de voortslepende Griekse schuldencrisis spelen er niet echt bijzondere zaken en komen beleggers even op adem na de recente opmars. 

De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 1 procent, zojuist. Tankopslagbedrijf Vopak staat onderaan de Amsterdamse hoofdindex met een verlies van bijna 4 procent, na een teleurstellende prestatie in Azië. De Aex kan onder aanvoering van ASML flink stijgen en de weg omhoog is op dit moment nog aanwezig. Op de huidige steunniveaus is er ruimte voor hogere koersen. Weerstand is er op 508 op dit moment, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 506.87, een winst van 3.06 punten of 0.61%. Wall Street zal naar verwachting licht lager openen. Voor de openingsbel krijgen beleggers al een reeks aan kwartaalcijfers te verwerken. Verder blijven de zorgen over Griekenland de overzeese markten bezig houden en die voorzichtigheid is ook in New York merkbaar. De Dow Jones-index futures noteren 0,2% lager en die voor de S&P 0,1%, terwijl de Nasdaq-futures vlak staan. Ondermeer Boeing, McDonald’s en Coca-Cola openden voorbeurs te boeken. Voor vliegtuigbouwer Boeing was het een goed kwartaal want de nettowinst steeg met 38% op jaarbasis.

McDonald’s had in het eerste kwartaal last van valuta-effecten en herstructureringskosten, waardoor de nettowinst sterker daalde dan verwacht. Ook de vergelijkbare winkelomzet, een belangrijke graadmeter, daalde over de gehele linie. Wel waren de cijfers in lijn met de verwachting van Wall Street en het aandeel stijgt 2,7%. Wederom dus hogere koersen na voorzichtige cijfers. De Aex staat alweer rond de top van de dag en kan de 508 weer gaan testen. Het gaat echter zeer traag omhoog, dus wij hebben de calls op de index al gesloten om geen tijdswaarde meer te verliezen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 505.72, een winst van 1.91 punten of 0.38%. De Europese beurzen zakten in de middaghandel weg. Ook de AEX-index, de belangrijkste graadmeter in Amsterdam, zag zijn eerdere winst vrijwel geheel verdampen. De stevige koersstijging van chipmachinemaker ASML zorgde evenwel dat de schade voor de hoofdindex aan het Damrak beperkt bleef. Beleggers verwerkten ook de kwartaalcijfers van AEX-fondsen Vopak, Heineken en Reed Elsevier. De beurzen in Londen en Frankfurt leverden tot 0.6 procent in. Parijs klom aan het einde weer op en noteerde bijna dezelfde winst als de Aex. 

ASML maakte een koerssprong van 10 procent. De chipmachinefabrikant heeft met één van zijn belangrijkste Amerikaanse klanten een overeenkomst getekend voor de levering van minstens vijftien zogeheten EUV-machines. De betreffende apparaten, die met een nieuwe technologie kleinere en krachtiger chips kunnen maken, hebben een catalogusprijs van circa 100 miljoen euro per stuk. De Aex kan morgen dus weer bewegen tussen 502 en 508. Het gaat langzaam, maar nog steeds geen redenen voor grotere winstnemingen en we negeren dus even de verkoopsignalen en kijken naar long posities, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren