Nieuwe modelportefeuille van start. AEX heeft steun op 432 en weerstand op 438

Geplaatst op 18 december 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 436.68, een min van 0.52% en ook de rest van Europa gaat lager van start na verliezen op Wall Street. De Dow sloot 1.43% lager en de Nasdaq verloor 1.35% waarbij een lage olieprijs de belangrijkste oorzaak is, nadat de Nymex olieprijs eerder op de dag opnieuw onder de $35 per vat zakte. Het is vandaag quadruple witching qua optie-expiratie en dat betekent dat er veel verschillende opties en futures aflopen met verschillende looptijden en dat kan extra beweging gaan geven.

In Azië noteren de belangrijkste indices verdeeld met een bescheiden verlies voor de Nikkei, dat rond 05.00 een scherpe stijging liet zien na nieuwe verrassende stimuleringsmaatregelen van de Bank of Japan. Dus ook daar blijft men volop aan de gang om de zaak verder vlot te trekken en dat is positief.

De grote vraag is nu natuurlijk of de Kerstrally een halt is toe geroepen? Wij verwachten van niet en gaven gisteren al aan, de AEX is met een gap omhoog geopend, immers we sloten woensdag op 434 en gingen gisteren open op 442. In 9 van de 10 gevallen val je dan even terug om dat gapje te vullen en dat is vandaag gebeurd. We hebben dus steun op AEX 434 en 432, en weerstand op 438.

Afgelopen dagen hebben we ook met de leden de AEX en de Bund Future gesloten met mooie winsten en wilt u ook al deze signalen live volgen, of per sms en email thuis bezorgt krijgen? of gelijk laten uitvoeren op uw rekening door onze robot. Wilt u meer weten, stuur een mail naar info@beursfoon.nl of bel ons 023-5288851 en vraag naar John Beijer, hij zit voor u klaar vandaag.

Bekijk hier ons videoblog van heden met grafieken van de AEX, Bund, Dax en Euro/Dollar

UPDATE 11:45

Goedemorgen, de AEX staat nu op 436.21 en dat is een min van 0.58% en ook de rest van Europa blijft redelijk rustig liggen, ondanks een zeer grote optie expiratie vandaag. De S&P Future staat 3 punten lager en de Nasdaq Future verliest 9 punten. Voor Wall Street wordt dus ook een licht lagere start verwacht, mede door de een lager olieprijs. De AEX heeft de steun op 434 netjes getest en mag nu weer opveren naar de weerstand op 438. Wij wachten rustig al onze kansen af en zijn druk bezig om al uw aanmeldingen nu te verwerken. Wilt u ook lid worden? Mail ons even op info@beursfoon.nl

 

UPDATE 14:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 435.14, een verlies van 3.83 punten of 0.87%. De Europese beurzen geven terrein prijs in navolging van de koersverliezen op Wall Street. Beleggers nemen gas terug na de opluchtingsrally die volgde op de renteverhoging in de Verenigde Staten. De beurshandel blijft daarnaast in de greep van de wispelturige grondstofprijzen. De beurzen doen een stap terug nadat de euforie over het Fed-besluit donderdag al wegebde op Wall Street. Ook in Japan ging de beurs onderuit ondanks dat de Japanse centrale bank vrolijk verder gaat met het stimuleren van de economie. Het is moeilijk in te schatten hoe het verder gaat. In de laatste twee weken van het jaar drogen de beursvolumes op en kan het in principe alle kanten op. 

De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verliezen 0,4 tot 1 procent. In de AEX sluit Altice de rij met een min van ruim 3 procent. Het kabelbedrijf moet geduld hebben met de goedkeuring voor de overname van Cablevision. De Amerikaanse veiligheidsdiensten maken zich zorgen over de grondstations voor satelliet-tv die bij de deal zijn inbegrepen. Verzekeraar Delta Lloyd is de grootste stijger met een winst van 3 procent. Het blijft gevaarlijk, maar rond de 4 euro vonden wij het aandeel koopwaardig. De Aex kan nog even de steun op 432 testen en het is zaak dat we daarboven sluiten, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 434.15, een verlies van 4.82 punten of 1.10%. De Europese aandelenbeurzen stonden over een breed front in het rood, hoewel aan het einde van de sessie de verliezen wat terugliepen. Beleggers namen gas terug na de opluchtingsrally die volgde op de renteverhoging in de Verenigde Staten. Ook op Wall Street waren verliezen te zien. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tot 1,2 procent. In de AEX sloot Altice de rij met een min van 6 procent. Het kabelbedrijf moet geduld hebben met de goedkeuring voor de overname van Cablevision. De Amerikaanse veiligheidsdiensten maken zich zorgen over de grondstations voor satelliet-tv die bij de deal zijn inbegrepen. 

Verzekeraar Delta Lloyd was de grootste stijger met een winst van 4 procent. Bodemonderzoeker Fugro was de grootste daler in de MidKap met een verlies van 13 procent na een adviesverlaging door Goldman Sachs. De Aex heeft op weekbasis een klein winstje laten zien en uiteindelijk alle steunniveaus en gaps gedicht. Wij vinden het toch een positief teken dat we boven de 432 gesloten zijn en hiervandaan moeten we rustig een eindejaarsrally in kunnen zetten. Wij denken aan niveaus van rond de 460-470 daarbij nog steeds. We hebben alweer wat calls en long posities verzilverd en voor de langere termijn kunnen we hier nog mooi instappen samen met U. We wensen U een fijn weekend. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren