Ook vandaag steun op 398 en 395, weerstand op 402 en daar puts kopen!

Geplaatst op 28 februari 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 399.30 en dat is een plus van 0.26% en ook de andere Europese beurzen gaan hoger van start, na de winsten op Wall Street, de Dow won 0.46% en de Nasdaq sloot 0.63% hoger na de standvastige woorden van Janet Yellen. Oekraïne blijft vooralsnog een onrustige factor in het toch al niet zo stabiele politiek speelveld. Uit de VS komt vandaag onder andere de tweede raming van de groei van de Amerikaanse economie over het vierde kwartaal. In Azië noteren de belangrijkste indices een min. De woorden van Yellen drukten de dollar, bijgevolg de yen opleefde. Een dollar noteert vrijdagochtend onder de JPY101. De Chinese yuan verloor 0,9%. De AEX heeft ook vandaag weerstand op 402 en steun op 398 en 395. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 398.02, een verlies van 0.26 punten of 0.07%. De Europese aandelenbeurzen blijven dicht bij huis. Beleggers keken vooral uit naar het inflatiecijfer uit de eurozone en halen nu opgelucht adem nadat bleek dat de geldontwaarding in de eurozone stabiel is gebleven. De vrees voor deflatie in het eurogebied is afgenomen nu de inflatie opnieuw onveranderd is gebleven. Het blijft echter koffiedik kijken wat de ECB volgende week gaat doen. Een noodzaak om de rente verder te verlagen is er niet, maar de banken moeten wel worden aangejaagd om meer geld uit te lenen. 

Bij de bedrijven kwamen USG en Brunel met goede cijfers. Vopak was ook niet slecht, maar dat bedrijf zwakt zijn doelstelling voor 2015 steeds verder af. Grootste stijgers in de AEX zijn SBM Offshore, Fugro en Aegon met winsten van 0,8 procent. Supermarktconcern Ahold, donderdag de sterkste stijger, staat onderaan met een min van 1,7 procent. Toch is het sentiment een stuk minder dan voorheen en het koopsignaal op de weekgrafiek dat we hebben wordt nu flinterdun. Dat zou kunnen betekenen dat er een kleine verkoopgolf aankomt en wij willen dan ook boven de 400 weer in de puts. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 397.77, een verlies van 0.51 punten of 0.13%. Wall Street zal naar verwachting vlak tot licht lager openen, nadat een uur voor opening bekend werd dat de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal minder hard is gegroeid dan eerder werd verwacht. Volgens het ministerie van handel groeide het Amerikaanse bruto binnenlands product in het laatste kwartaal met 2,4%, waar eind 2013 nog een groei van 3,2% was voorzien. Economen hadden ook een groei van 2,4% verwacht. Daarmee is sprake van een vertraagde groei ten opzichte van het derde kwartaal toen het bbp met 4,1% toenam.

President van de Fed in St. Louis James Bullard zei in reactie dat hij niet minder optimistisch was geworden over 2014 door de lagere groeicijfers. Bullard deed zijn uitspraken op de Amerikaanse televisiezender CNBC. De spanningen tussen Rusland en Oekraine blijven ook vrijdag hoog, maar de financiele markten worden er minder door beinvloed dan eerder. Gewapende mannen hebben de twee belangrijkste luchthavens in de Oekraiense regio van de Krim bezet. Wat bedrijven betreft kan Salesforce.com in de belangstelling staan, nadat het bedrijf donderdagavond een groter verlies over het vierde kwartaal rapporteerde. De Aex leeft meestal rond deze tijden wat op, maar kan daarna wel weer onder druk komen te staan, denken wij. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 398.54, een winst van 0.26 punten of 0.07%. Op de Europese aandelenbeurzen bleven grote koersuitslagen grotendeels uit. De stemming bleef voorzichtig door de spanningen rond Oekraïne en beleggers namen voor het weekeinde geen risicovolle posities meer in. Een sterker dan verwacht inflatiecijfer verkleinde daarnaast de kans op een verdere renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB). De vrees voor deflatie in het eurogebied is afgenomen nu de inflatie opnieuw onveranderd is gebleven. Het blijft echter koffiedik kijken wat de ECB volgende week gaat doen. Een noodzaak om de rente verder te verlagen is er niet, maar de banken moeten wel worden aangejaagd om meer geld uit te lenen.

In de AEX stond supermarktconcern Ahold onderaan met een verlies van meer dan twee procent. Het aandeel steeg een dag eerder nog 4 procent na beter dan verwachte jaarcijfers. Koploper onder de Amsterdamse hoofdfondsen was TNT Express met een winst van bijna twee procent. De Aex heeft deze week, zoals we al hadden verwacht, netjes bewogen in de bandbreedte 398-402. Maandag zouden we wellicht nog wat omhoog kunnen, want in negen van de tien gevallen verloopt de eerste handelsdag van de nieuwe maand meestal positief. Hierna zou de handel wel weer wat onder kunnen komen te staan. Vanaf 402 liggen er dus weer shortkansen. Wij wensen U een heel fijn weekend en tot maandag. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren