Paniek blijft nog achterwege, AEX heeft steun op 403 en 398

Geplaatst op 18 juli 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 402.97, een verlies van 0.46% en ook de rest van Europa gaat lager start. Wall Street sloot ook fors lager, de Dow verloor 0.94% en de Nasdaq sloot 1.41% lager door de vliegramp in Oekraïne. Maar ook het grondoffensief wat het Israëlische leger is begonnen in de Palestijnse Gazastrook draagt bij aan de spanningen.

De Aziatische markten gaan omlaag, in reactie op het nieuws over de vliegramp in Oekraïne. Beleggers kozen voor de veilige yen in plaats van Japanse aandelen. De euro noteerde verdeeld en heeft momentum verloren door zorgen over groei in Duitsland en de gezondheid van het financiële systeem in de eurozone gezien de recente problemen bij een Portugese bank.

De AEX heeft steun op 403 en 398 en weerstand op 405 en 408. De paniek slaat nu toch even toe op de beurzen en de reacties vinden wij nog redelijk mild, als je ziet wat er allemaal even snel gebeurt.

Hier is het nu mega druk, we hebben een aandelen rapport gemaakt: http://www.beursfoon.nl/extern/aandelenrapport Hierin geven wij 3 toppers aan, die 100% kunnen gaan stijgen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 402.22, een verlies 2.62 punten of 0.65%. De Europese aandelenbeurzen blijven in de greep van de ramp met het Malaysia Airlines-vliegtuig boven Oekraïne. Beleggers durven minder risico te nemen door de oplopende spanningen in het conflict in Oekraïne na de vliegtuigcrash. Ook het Israëlische grondoffensief in de Palestijnse Gazastrook zorgt voor waakzaamheid. De teneur op de beurzen blijft negatief door de onzekerheid over de gevolgen van de vliegtuigcrash voor de al gespannen verhoudingen tussen Rusland en het Westen. 

Gezien de relatief beperkte koersverliezen lijkt men te hopen dat het conflict niet verder zal escaleren. Beleggers blijven wel voorzichtig en zoeken hun heil in veiligere beleggingen als staatsobligaties en de Amerikaanse dollar. Grootste dalers in de AEX waren uitzender Randstad en maritiem dienstverlener SBM Offshore met verliezen van 2,5 en 2 procent. Het financiële concern ING was de enige stijger onder de Amsterdamse hoofdfondsen met een winst van 0,5 procent zojuist. De Aex kan eventueel terug naar de 398 en daar mogen we absoluut niet onder komen. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 402.37, een verlies van 2.47 punten of 0.61%. Wall Street zal naar verwachting hoger openen, nadat de Amerikaanse markten lager sloten toen het nieuws bekend werd dat een passagiersvliegtuig is neergeschoten in Oekraine en Israel een grondinvasie is begonnen in de Gazastrook. Omstreeks 14.50 uur noteren de futures voor de Dow Jones-index 0,05% hoger, winnen de futures voor de S&P 0,12% en gaan de futures voor de Nasdaq 0,30% omhoog. Beleggers richten zich op de veilige havens, nu moet worden ingeschat wat de geopolitieke gevolgen zijn van het neerhalen van het vliegtuig van Malaysia Airlines. De hernieuwde aandacht op Oekraine in combinatie met de militaire escalatie in Gaza leidt tot onzekerheid en zal tot toenemende volatiliteit leiden in de komende dagen en weken.

Israel besloot tot een militaire inval in de Gazastrook om Hamas militanten uit te schakelen, na tien dagen van bombardementen. Ondertussen is het cijferseizoen in volle gang. General Electric rapporteerde een winststijging van 13% over het tweede kwartaal. Het conglomeraat maakte tevens bekend zijn Noord-Amerikaanse onderdeel Synchrony Financial voor het einde van de maand af te splitsen en naar de beurs te brengen. Google bracht donderdag nabeurs de resultaten naar buiten. Het bedrijf heeft in het tweede kwartaal van 2014 meer winst en omzet behaald. De Aex kan nog even de 403 volhouden en wij zitten zowel long als short voor de grotere beweging die komen gaat. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 404.40, een verlies van 0.44 punten of 0.11%. Politieke spanningen in het Midden-Oosten en rond de vliegtuigcrash in Oekraïne trokken ook vandaag een wissel op de Europese aandelenmarkten. De koersen gingen voor de tweede dag op rij gemiddeld omlaag, hoewel we op het einde verrassend herstelden gesteund door de VS. Onzekerheid over de gevolgen van het vermoedelijk neerhalen van een Maleisisch passagierstoestel boven Oekraïne voor de toch al gespannen verhoudingen met Rusland, maakte beleggers nerveus. Ook het grondoffensief van Israël in de Gazastrook hield de gemoederen bezig.

In de AEX was Randstad één van de sterkste dalers met een verlies van bijna 2 procent. Dienstverlener aan de olie- en gasindustrie SBM Offshore ging 0,8 procent omlaag. Het speciaalchemieconcern DSM was de sterkste stijger onder de Amsterdamse hoofdfondsen met een winst van 3 procent. We hebben deze week de 408 volop kunnen testen, maar niet kunnen houden, mede voor de vliegramp. In de VS staan we ver boven de 17.000 en de bedrijfscijfers zijn daar gunstig. We kunnen nu of door de 398 heen wat nu de steun is, of weer naar de 409. We verwachten volgende week wel een uitbraak van een van die twee en we zitten dus long en short. Het onderzoek zal wel een hele tijd gaan duren, zodat eventuele militaire acties worden uitgesteld c.q. afgesteld. Dus ook hogere koersen zoals in de VS zijn mogelijk de komende week, prettig weekend!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren