Pasen staat voor de deur, steun op 488 en weerstand op 493

Geplaatst op 02 april 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 491.22 en dat is een plus van 0.23% en ook de andere Europese Beurzen gaan rustig open in aanloop naar een lang paasweekend. Wall Street sloot licht lager, de Dow verloor 0.44% en de Nasdaq sloot 0.42% lager. De focus zal liggen op Griekenland en Iran, maar veelal zullen beleggers hun positie naar verwachting wat afbouwen vanwege het lange weekend dat voor de deur staat. De Aziatische markten noteren hoger.

De euro zal mogelijk consolideren ten opzichte van de yen, terwijl de dollar het naar verwachting vooral moet hebben van Amerikaanse handelsdata. De AEX heeft steun op 488 en weerstand op 493. Wij gaan nu onze nieuwsbrief maken, heeft u zich nog niet gratis aangemeld, doe dat dan even op www.beursfoon.nl/nieuw en wij zorgen ervoor dat u hem vanmiddag ook ontvangt. Hierin onze 3 toppers voor het komende kwartaal! Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 11:45

Goedemorgen, De AEX staat op 490.27 en dat is een plus van 0.05% en blijft net als de rest van Europa dicht bij huis. Men staat niet te springen richting 4 dagen vrij en volgende week gaat het kwartaalcijferseizoen van start en daar lijkt het nu wachten op. De AEX heeft vandaag steun op 488 en weerstand op 493. De S&P Futures staat wel lager, we verwachten dus voor Wall Street een lagere opening. Wij zijn druk bezig met onze nieuwsbrief en deze gaat rond 14 uur de deur uit. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 490.80, een winst van 0.76 punten of 0.16%. Wall Street gaat een licht lagere opening tegemoet. Beleggers blijven dichtbij huis, wachtend op het lange weekend dat voor de deur staat. De futures voor de Dow Jones-index noteren 0,2% lager en die voor de S&P en de Nasdaq 0,3%. Zo kort voor het lange paasweekend, met de beurzen in New York vrijdag gesloten, nemen beleggers een adempauze en worden er geen grote posities meer ingenomen. Het belangrijkste richtpunt van de week, het officiele banenrapport dat vrijdag verschijnt, kan pas volgende week verwerkt in de beurskoersen. Een opnieuw teleurstellend banenrapport kan de gedachte aanwakkeren dat de Federal Reserve een renteverhoging nog even uitstelt, zo denken kenners. Maar zwakke economische data betekenen ook een zwak seizoen van eerstekwartaalcijfers. 

Vandaag stonden voor de openingsbel twee macrocijfers op het programma: de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering stegen veel minder hard dan verwacht, met 268.000 nieuwe aanvragen. Dit was niet alleen ruim onder de verwachting van 285.000, maar ook onder het aantal van 288.000 een week eerder. Bovendien lag het aantal nieuwe aanvragen in bijna 16 jaar niet zo laag. Ook het tekort op de handelsbalans in de VS kwam beter uit dan verwacht: in februari kwam het tekort uit op $35,4 miljard, waar een tekort van $41,5 miljard was voorzien. De fabrieksorders hoort U zo bij ons op 0900-5151666. We bewegen zijwaarts nu en op 492 willen we even short, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 492.38, een winst van 2.34 punten of 0.48%. De Europese aandelenbeurzen bleven in een nieuwsluwe handelssessie dicht bij huis. Beleggers leken, gelet op de bescheiden winsten en kleine verliezen, alvast een voorschot te nemen op het lange paasweekeinde. De Europese financiële markten zijn zowel vrijdag als maandag gesloten. De beurs in Parijs koerste vrijwel onveranderd, terwijl de FTSE in Londen 0,3 procent steeg. De DAX in Frankfurt zakte 0,3 procent. KPN ging weer aan kop in de AEX met een winst van 3 procent. Het telecomconcern bevestigde dat meerdere partijen zich hebben gemeld die belangstelling hebben voor de Belgische dochteronderneming Base. Op een mogelijke verkoop van Base wordt al enkele weken gespeculeerd.

In de MidKap stond TomTom bovenaan met een plus van 3 procent, een van onze favorieten. Het navigatiebedrijf heeft de Location Navigation-activiteiten van het Australische Sensis overgenomen. In Londen klom Marks & Spencer 4 procent. De Britse warenhuisketen zag de kledingverkoop in het afgelopen kwartaal stijgen, terwijl analisten op een verdere daling hadden gerekend. Het ziet er dus goed uit voor de markten en de reële economie en er is geen alternatief voor aandelen. We zijn toch weer een stukje hoger gesloten dan vorige week en hebben weer leuk kunnen handelen. We geloven in hogere koersen en bij elke dip stappen we weer in. We wensen U een heel prettig Paasweekeinde en zijn dinsdag weer bij U terug!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren