Rond AEX 453 a 455 weer even winstnemen!

Geplaatst op 03 oktober 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat nu op 453.01, een winst van 0.32% en ook de andere beurzen in Europa gaan hoger van start na winsten op Wall Street. De Dow won 0.91% en de Nasdaq sloot 0.81% hoger. De Deutsche Bank onderhandelt momenteel met de Amerikaanse autoriteiten over een schikking en dat gaf steun aan de handel. De Aziatische beurzen noteerden verdeeld, de Nikkei staat 0.81% hoger en de Hang Seng staat nu 0.41% lager.

Het Tankan rapport van de Bank of Japan liet een vlakke trend in het huidige vertrouwen onder grote producenten zien voor het vierde kwartaal. De euro/dollar noteerde maandagochtend op 1,1236. De AEX is nu in grote lijnen vanaf 458 terug gevallen naar 442 en weer op geveerd naar nu 453 en wij zouden weer meer neutraal willen gaan.

Wel is dit de 1e handelsdag van de nieuwe maand en het nieuwe kwartaal en dat geeft meestal een goede steun aan de handel en wordt in 9 van de 10 gevallen positief afgesloten. Meer op 0900 – 51 51 666, tot zo

De AEX blijft ook in oktober flink in beweging en dat geeft mooie kansen. Waar liggen deze? en wat kunnen we deze maand allemaal verwachten? John Beijer praat u helemaal bij tijdens het online seminar de Week Forcast om 12 uur. Meldt u hier aan en zet een vinkje achter 3 oktober en klikt op registeren.

UPDATE 12:25

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 454.03, een winst van 1.70 punten of 0.38%. De Europese aandelenmarkten noteren rond het middaguur hoger, waarbij de markt de focus richt op de Europese bankensector en de Brexit. De Duitse financiële markten zijn gesloten vanwege een nationale feestdag. De focus ging wederom uit naar de grootste kredietverstrekker van Duitsland, Deutsche Bank, nadat The Wall Street Journal meldde dat de bank in gesprek is met het Amerikaanse ministerie van justitie over de schikking in de kwestie over het verkopen van rommelhypotheken.

Daarnaast ging de focus uit naar het Verenigd Koninkrijk, nadat de Britse premier Theresa May zondag meldde dat het land tegen het einde van maart gaat beginnen met de onderhandelingen over het vertrek van de Britten uit de Europese Unie. Amerika wordt vlak van start verwacht en we hebben nu dus een kleine tradingrange voor de Aex. Rond 455 willen we daarbij al short en onder de 453 punten gaan we long met de FTI op 0900-5151666. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 453.36, een winst van 1.03 punten of 0.23%. Wall Street koerst af op een vlakke opening, waarbij de markt nauwgezet de ontwikkelingen rond Deutsche Bank volgt. Futures op de S&P 500, de Dow Jones Industrial futures en de Nasdaq noteren 0,1 procent lager. De olieprijs zit weer in de lift en meestal verloopt de eerste handelsdag van de nieuwe maand positief, waardoor we in een later stadium weer kunnen herstellen, is onze mening. 

Tesla kan rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de producent van elektrische auto’s zondag zijn sterkste kwartaalcijfers ooit presenteerde. Het concern herhaalde zijn outlook en zei dat de omzet in het vierde kwartaal licht beter zal zijn dan de omzet in het derde kwartaal. Het aandeel wint 3,6 procent. De Aex kan nu de steun op 452-453 testen en daar willen we dus long op 0900-5151666, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 453 punten, een winst van 0.2%. De AEX-index in Amsterdam toonde een kleine winst, met tussentijds even een test van de steun op 452. ING zakte op het Damrak verder weg na de aankondiging van een aanzienlijke reorganisatie en een nieuw strategisch plan. Zwaargewicht Heineken deed het juist goed na een positief analistenadvies. Elders in Europa toonden de beursgraadmeters een wisselend beeld. Heineken steeg 2,5 procent en was daarmee de grootste winnaar. De bierbrouwer werd opgenomen op de favorietenlijst voor de drankenindustrie van Liberum. 

Ook KPN (min 0,6 procent) behoorde tot de sterkste dalers. Het telecomconcern zou via de rechter willen tegenhouden dat Tele2 de komende vijf jaar de vaste telefonie voor de politie verzorgt. Philips daalde 0,5 procent na berichten dat investeerder Apollo Global Management mogelijk zijn LED-lampendivisie Lumileds over wil nemen. We denken dat de Aex toch de komende dagen een herstel nog mag doorzetten en houden onze calls op Aegon vast. Morgen worden hopelijk de intraday bewegingen ook weer groter en kunnen we in de markt met onze futures, fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren