Rondje winstnemingen biedt kansen

Geplaatst op 07 april 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 404.33 en dat is een verlies van 0.77% en ook de andere Europese beurzen openen lager na de forse verliezen op Wall Street. De Dow sloot 0.96% lager en de Nasdaq sloot 2.60% lager. Het aantal banen steeg in maart met 192.000, waar gerekend werd op toename met 200.000 banen. Het rapport betekent dat de Fed zijn soepele monetaire beleid langer dan verwacht zal handhaven is onze visie. Ook de Aziatische markten zijn in het rood gesloten. De euro noteerde verdeeld in de Aziatische handelsuren, terwijl beleggers vasthielden aan de hoop op versoepelende monetair beleid. De AEX is vanaf 393 non stop gestegen naar 408 en mag nu even terug naar 403 a 398 en daar kan je weer calls kopen. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 12:30

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 405.17, een verlies van 2.29 punten of 0.56%. De Europese aandelenbeurzen weten de verliezen beperkt te houden. Beleggers verwerken de scherpe koersdalingen op Wall Street van afgelopen vrijdag. Ook wordt uitgekeken naar het kwartaalcijferseizoen, dat deze week van start gaat. De daling valt mee op de Europese markten gezien de flinke verliezen die de Amerikaanse beurzen vrijdag moesten incasseren. Fusie- en overnamenieuws geven beleggers wat moed en daardoor blijven de koersdalingen beperkt. Voor de rest is het redelijk rustig en begint men langzaam uit te kijken naar de kwartaalresultaten.

Op macro-economisch vlak bleek dat de Duitse industrie in februari 0,4 procent meer heeft geproduceerd dan een maand eerder. De stijging was sterker dan verwacht. Volgens econoom Carsten Brzeski van ING wijzen de cijfers erop dat de Duitse economie in het eerste kwartaal stevig verder is gegroeid. Grootste daler in de AEX is uitzender Randstad met een verlies van 2,8 procent. Baggeraar Boskalis voert de hoofindex aan met een plus van 0,9 procent. De Aex valt dus nog mee. De Duitse Dax noteert al meer dan 1 procent verlies en ook de Amerikaanse beurzen zullen vanmiddag lager openen. Wij denken dus nog aan lagere koersen. 

UPDATE 15:00

De Aex index noteert nu op 404.31, een verlies van 3.15 punten of 0.77%. Wall Street zal naar verwachting lager openen, terwijl beleggers zich opmaken voor het eerstekwartaalcijferseizoen. Een cijferseizoen dat volgens analisten mogelijk zal teleurstellen. Verder zetten tech-aandelen, die vrijdag ook al het sentiment onder druk zetten, de neerwaartse daling verder voort. De verliezen volgen op een lagere handelsessie op vrijdag, toen met name de Nasdaq hard werd geraakt. De toonaangevende index verloor 2,6%, wat zijn slechtste dag betekende in twee maanden tijd, terwijl biotechfondsen en internetaandelen tuimelden. En het aanvankelijke optimisme over een overheidsrapport met betrekking tot de arbeidsmarkt, dat een geleidelijke groei van het aantal toegevoegde banen in de Verenigde Staten toonde, teniet deed.

Zwaargewichten in de techsector blijven maandag druk uitoefenen, waarbij aandelen van Tesla Motors 1,7% dalen en Facebook 0,6% verliest. In vergelijking tot vorige week is de macro-economische agenda deze week relatief leeg. Daarom gaat de aandacht van beleggers voornamelijk uit naar de eerste cijferpublicaties over het afgelopen kwartaal. Aluminiumproducent Alcoa geeft dinsdag na het slot van Wall Street de aftrap van het eerstekwartaalcijferseizoen. Terwijl een aantal winstwaarschuwingen al druk op het sentiment zetten, zullen de aandelenmarkten naar verwachting volatiel zijn totdat meer economische data de toon kunnen zetten. Wij verwachten dus, zoals gezegd, een verdere daling van de Aex in ieder geval richting de 403 en kunnen dus niet in dit uur, zoals gebruikelijk, hogere niveaus neerzetten. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 404.04, een verlies van 3.42 punten of 0.84%. De Europese aandelenbeurzen gaven, na de recente opmars, wat terrein prijs. Beleggers verwerkten de scherpe koersdalingen op Wall Street van afgelopen vrijdag. Ook werd uitgekeken naar het kwartaalcijferseizoen, dat deze week van start gaat. De beurzen in Parijs en Londen daalden meer dan 1 procent. In Moskou ging de hoofdindex ruim 3 procent achteruit, nadat de pro-Russische betogers in de Oekraïense stad Donetsk de onafhankelijkheid hebben uitgeroepen. De DAX in Frankfurt verloor bijna 2 procent, ondanks een sterker dan verwachte stijging van de Duitse industriële productie in februari. Grootste daler in de AEX was bank en verzekeraar ING met een verlies van meer dan 2 procent. Baggeraar Boskalis voerde de hoofindex aan met een plus van bijna 1 procent. 

In de MidKap was postbezorger PostNL de hekkensluiter met een min van bijna 3 procent. Groothandelsconcern Sligro Food Group stond boven met een winst van meer dan 1 procent. Op de lokale markt klom kabelbedrijf Altice bijna 11 procent. Het Franse mediaconcern Vivendi verkoopt zijn telefonietak SFR aan de onderneming. De deal zou een waarde hebben van meer dan 17 miljard euro. De Aex is vandaag iets van de toppen terug gekomen na de prachtige stijging van de afgelopen weken. De jaartop ligt op de 408 en het is niet meer dan normaal dat we even wat stoom afblazen nu de turbulentie rond de Oekraine weer wat oplaait. We zouden nog een klein stukje verder omlaag mogen en hebben steun rond de 403 en 398. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren