Shell kopen! AEX heeft steun op 425 en 423

Geplaatst op 28 november 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat op 423.75 en dat is een min van 0.47% en ook de andere Europese Beurzen gaan rustig van start. Wall Street was gesloten ivm met Thanksgiving. Vrijdag kennen de handelsvloeren in de VS een halve handelsdag.

Het is de laatste handelsdag van de maand, altijd een dag waarop opvallende bewegingen in indices of separate aandelen niet zijn uitgesloten zijn. In Azië staan overwegend plussen op de borden en dat terwijl de inflatiedata niet gunstig waren en het Opec-besluit de energieprijzen niet bepaald opdrijft, waardoor het land geen inflatie importeert.

De AEX heeft steun op 423 en 418 en weerstand op 425. Shell staat nu op 26.52 euro en wij gaan tegen de beurs in en kopen calls. Wilt u ook live meedoen, en evt ook de signalen ook per SMS en E-mail ontvangen, of gelijk laten uitvoeren op uw rekening door onze robot. Wilt u meer weten, stuur een mail naar info@beursfoon.nl of bel ons 023-5288851 en vraag naar John Beijer, hij zit voor u klaar vandaag.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 423.94, een verlies van 1.81 punten of 0.43%. De Europese aandelenbeurzen gaan omlaag. De aanhoudende daling van de olieprijs zorgt voor flinke koersverliezen bij de Europese oliebedrijven. Beleggers houden daarnaast de blik gericht op de Verenigde Staten, waar de Amerikanen op deze zogenoemde Black Friday op koopjesjacht gaan voor de feestdagen. Het is opnieuw een slechte dag voor de oliebedrijven. Het aandeel Shell is sinds het OPEC-besluit op 7 procent gedaald. Uiteindelijk zijn de lagere olieprijzen wel goed voor de economie aangezien consumenten meer geld overhouden voor andere bestedingen.

De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tot 0,7 procent, zojuist. De Amerikaanse olieprijs duikt verder omlaag na het besluit van oliekartel OPEC om de olieproductie niet te verlagen. Een vat Amerikaanse ruwe olie kost 6,5 procent minder op 68,91 dollar. Brentolie herstelt een fractie op 72,67 dollar per vat. Ook de andere Europese olieproducenten werden van de hand gedaan. In Parijs zakte Total 4 procent en BP verloor in Londen krap 3,5 procent. De AEX-fondsen Fugro en SBM Offshore, die diensten verlenen aan de oliesector, leverden 1,6 en 0,5 procent in. Air France profiteert juist van de olieprijs en is koploper in de Midkap. Zoals voorspeld door ons, vandaag dus wat winstnemingen, maar op de huidige 423 hebben we al steun, tot zo. 

UPDATE 14:45

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 424.70, een verlies van 1.05 punten of 0.25%. Wall Street zal naar verwachting verdeeld openen, waarbij de markt een gedaalde olieprijs moet proberen te combineren met de kooplust van vrijdag na Thanksgiving, de halve handelsdag van Wall Street, de gedaalde olieprijs en de teruggelopen inflatie van de eurozone De future voor de S&P 500-index noteert 0,1% lager, de Dow-future noteert vlak en de future voor de Nasdaq-100 juist 0,3% hoger. Het is Black Friday, de start van het grote Kerstinkopenseizoen, zonder welke de Amerikaanse detailhandel feitelijk ten dode zou zijn opgeschreven. 

Na Thanksgiving betreden de Amerikaanse consumenten massaal de winkelgebieden om inkopen te doen. Wat er op Black Friday wordt ingeslagen is een indicatie voor wat er de komende weken nog over de toonbank kan gaan. Maandag is het overigens Cyber Monday. Dan komen ook de internetverkopen naar buiten en die verkopen maken een steeds groter wordend onderdeel van het totaal uit. De olieprijs heeft inmiddels een bodem neergezet, zo lijkt het, en veert weer wat op. De Aex kan nu de 425 testen waar we zodadelijk mogelijk short gaan. Tevens hebben we calls op Shell gekocht met de leden, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 425.86, een winst van 0.11 punten of 0.03%. De Europese aandelenbeurzen gingen aanvankelijk licht omlaag, om vlak voor het einde dus te herstellen. De aanhoudende daling van de olieprijs zorgde voor flinke koersverliezen bij de Europese oliebedrijven. Luchtvaartmaatschappijen wisten juist te profiteren van de lagere olieprijs. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen wonnen tot 0,1 procent. De Amerikaanse olieprijs dook verder omlaag na het besluit van oliekartel OPEC om de olieproductie niet te verminderen. Een vat Amerikaanse ruwe olie (van 159 liter) kostte 6,3 procent minder op 69,07 dollar. Brentolie wist wat te herstellen van de prijsval en klom 0,5 procent naar 72,88 dollar per vat.

In de AEX stond olieconcern Shell onderaan met een min van 2,5 procent. Ook de andere Europese olieproducenten werden van de hand gedaan. In Parijs zakte Total 3 procent en BP verloor in Londen 2 procent. De dalende energieprijzen hadden ook een impact op de inflatie in de eurozone. Die kwam in november uit op 0,3 procent, tegen 0,4 procent een maand eerder. Per saldo een rustige handelsweek waarin de markten op een hoger niveau aan het stabiliseren zijn en dat is positief. We blijven bij onze visie dat de Aex verder omhoog kan met een koersdoel van 440, maar dat we op korte termijn eerst een dipje moeten laten zien voor een verdere aanval op hogere niveaus. We hebben lekker gehandeld en wensen U een fijn weekend. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren