Steun op 403, weerstand op 405 en 408 en stel al uw vragen om 12 uur

Geplaatst op 15 mei 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 404.43, een winst van 0.27% en ook de rest van de Europese Beurzen openen dicht bij huis. Wall Street is lager gesloten, de Dow verloor 0.61% en de Nasdaq sloot 0.72% lager. Vooral zwakte bij small cap-aandelen en verliezen in de bankensector zetten de beurzen onder druk. De Russell 2000 voor small cap-aandelen verloor 1,6%, nadat dinsdag al 1,1% verdampte.

In Europa laten beleggers zich laten verleiden tot aankopen op basis van speculaties dat de ECB in juni maatregelen neemt om de inflatie op peil te brengen. In Azië noteren de belangrijkste indices verdeeld. De Nikkei-225 weet niet te profiteren van de sterke groei van de Japanse economie in het eerste kwartaal.

Daarbij noteert de dollar weer onder de JPY102. De euro is weer wat aangetrokken en ook nu is het de verder aangesterkte verwachting dat de ECB in juni daadwerkelijk met concrete maatregelen naar buiten treedt om de deflatierisico’s in het eurogebied te bestrijden. De AEX heeft steun op 403 en 398 en weerstand op 405 en 408.

Stel om 12 uur al uw vragen over koersdoelen van de AEX fondsen, de AEX, het goud, de Bund Future etc etc op http://www.abnamromarkets.nl/chat/  John Beijer en het duo Erem & Nikken zitten klaar om al uw vragen te beantwoorden. Tot  zo

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 403.69, een winst van 0.36 punten of 0.09%. De Europese aandelenbeurzen schommelen rond de slotkoersen van gisteren. Gemengde economische groeicijfers uit de eurozone zorgen voor een wisselvallige handelssessie. In Amsterdam worden de kwartaalresultaten van Aegon goed ontvangen. De cijfers van BAM en Imtech vallen echter tegen. De groei in het eurogebied valt dus wat tegen. We zitten in een langdurige periode van lagere groei en daar moeten we mee leren leven. De schuldenniveaus van de landen mogen niet te ver meer oplopen en daardoor vloeit er minder geld naar de economie.

Aegon gaat aan kop in de AEX met een plus van 1,7 procent. De verzekeraar boekte in het eerste kwartaal meer winst dan een jaar eerder. Vooral de pensioenactiviteiten in de Verenigde Staten leverden meer op. In de MidKap deed TomTom goede zaken. Het navigatiebedrijf klom 1,5 procent op berichten over een nauwere samenwerking met Apple. De Aex kan nog steeds dus even wat consolideren, maar het ziet er voor de toekomst nog goed uit. We hebben weerstand op 405 en 408 en blijven kopen op de dips!

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 403.18, een verlies van 0.15 punten of 0.04%. Wall Street zal naar verwachting lager openen. De futures van de Amerikaanse beurzen geven rond 14.45 uur aan dat de S&P 500-index 0,1% lager opent op 1.883,00 punten, de Dow Jones Industrial Average ook 0,1% inlevert op 16.596,00 punten en de Nasdaq 0,1% oploopt naar 3.598,50 punten. In Europa lijken de aandelenmarkten geen richting te kunnen kiezen na teleurstellende groeidata uit zo ongeveer alle eurolanden behalve Duitsland over het eerste kwartaal. En daarbij was Duitsland nog niet eens zoveel beter dan verwacht.

Kennelijk bevindt het sentiment zich tussen deze data en de verwachting dat de Europese Centrale Bank in juni met maatregelen komt, omdat de economische realiteit daar om vraagt. In de VS kwamen om 14.30 uur steunaanvragen naar buiten die veel beter waren dan verwacht. Er was gerekend op een stijging met 1.000 aanvragen, maar er kwam een daling met 24.000 naar buiten, waarmee de grens van 300.000 neerwaarts werd doorbroken. De Aex beweegt in een nauwe bandbreedte tussen 402 en 405. Na de klok van vier uur kunnen we mogelijk weer short. Ahold, Heineken en Philips, waar we een koopsignaal op hadden, staan nog in de plus. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 400.25, een verlies van 3.08 punten of 0.76%. De Europese aandelenbeurzen gingen omlaag en onderuit, zo mag het wel genoemd worden. Gemengde economische groeicijfers uit de eurozone zorgden voor een wisselvallige handelssessie. In Amsterdam verwerkten beleggers de kwartaalresultaten van Aegon, BAM en Imtech. De groei in het eurogebied valt wat tegen. We zitten in een langdurige periode van lagere groei. Grootste daler in de AEX was het Egyptische bouw- en kunstmestbedrijf OCI met een min van 4 procent, op de voet gevolgd door ING met een verlies van 3 procent. Heineken en Unilever gingen aan kop met plussen van circa 1 procent.

Amerika ging vervolgens vandaag lager van start en noteert nu alweer 1 procent in de min. Tegenvallende cijfers van Wal Mart en een Philadelphia Fed index drukken daar wat op de markt. Tevens hadden we daar al all time high niveaus, dus nu even een kleine terugval. De Aex sloot rond de bodem en kan morgen dus nog de 398 zelfs testen, maar zolang we daarboven blijven, is de trend positief en kopen we alleen maar long posities bij voorlopig. Aan het einde van de sessie zagen we reeds herstel en dit kan morgen ook meteen doorzetten bij de opening. Philips en ASML daalden met de index mee, fijne avond !

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren