Steun op 412 testen en dan weer omhoog ?

Geplaatst op 24 februari 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 412.48, een verlies van 2.95 punten of 0.72%. De aandelenhandel in Amsterdam is met een verlies begonnen. De geplaagde verzekeraar Delta Lloyd, die voorbeurs bekendmaakte dat de plannen voor zijn bekritiseerde aandelenemissie zijn aangepast, en informatieleverancier Wolters Kluwer zijn echter uitblinkers op Beursplein 5. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt gaan mer dan 1 procent omlaag. Delta Lloyd mikt met zijn claimemissie nu op een opbrengst van 650 miljoen euro, in plaats van de eerder aangekondigde 1 miljard euro. De verzekeraar wees op de goede vooruitgang die sinds de aankondiging van de emissie, eind november, werd geboekt. Daardoor is er minder nieuw kapitaal nodig dan gedacht, om de buffers op het gewenste peil te krijgen. 

Wolters Kluwer noteert een winst van 7 procent na bekendmaking van een hogere winst en omzet in 2015. Verder wordt in de periode 2016 tot 2018 voor 600 miljoen euro eigen aandelen ingekocht en het dividend gaat omhoog. Bij de middelgrote fondsen kon ASMI op aandacht rekenen. De toeleverancier aan de chipindustrie publiceerde jaarcijfers en wil het dividend gaan verhogen. De olieprijs staat nog wat onder druk en we zien nog even wat lagere koersen dus op de beurs. De Aex kan nu de steun op 412 testen en daaronder is er nog ruimte naar 408 punten. We gaan dus nog niet met calls in de markt en wachten even rustig af. Voor het rendement hoeven we niet persé in de markt, want dat staat al op 15 procent dit jaar, tot zo. 

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 408.77, een verlies van 6.66 punten of 1.60%. De Europese beurzen zijn aan het einde van de ochtend dieper in het rood gezakt. Op de beursvloer overheersten de wereldwijde zorgen over onder meer de dalende olieprijs. In Amsterdam onttrokken de hoofdfondsen Delta Lloyd en Wolters Kluwer zich aan de malaise. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen leverden 1,4 tot 2,4 procent in, zojuist. Volgens analisten zijn de dalingen in Europa in lijn met de bewegingen elders in de wereld. En de olieprijs zakt weer wat terug, dan zie je dat een zwaargewicht als Shell de AEX sterk beïnvloedt. Al valt het allemaal nog wel mee. De AEX is dit jaar nog een van de best presterende indices in Europa.

Bij de middelgrote fondsen valt op dat de halfgeleidersector er weer beter bij staat. Toeleverancier aan de chipindustrie ASMI steeg 2,5 procent na presentatie van jaarcijfers. Branchegenoot BE Semiconductors won bijna 3 procent. De Aex kan nu ook de 408 testen en wij hebben onze call- en long plannen dan ook even in de ijskast gezet. We kunnen even een bodem testen rond 390-400 is het idee en daar willen we dan pas long. Als er weer beter nieuws omtrent olie komt, pikken we ook Shell op, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 409.60, een verlies van 5.83 punten of 1.40%. Wall Street opent lager, en voelt net als de beurzen elders de pijn van de lagere olieprijzen. De Dow Jones-futures staan 0,9% lager, de S&P-futures ook en die voor de Nasdaq leveren 1,2% in. De prijs voor een vat WTI daalt ruim 3%, terwijl Brent 1,9% lager staat als gevolg van de zorgen over het wereldwijde overaanbod, nu de kans op een productieverlaging nihil is. Het martksentiment staat opnieuw onder druk en de neerwaartse beweging van dinsdag zet zich voort omdat de markten omlaag worden getrokken door de dalende olieprijs. 

Het is opmerkelijk hoeveel de markten momenteel worden beinvloed door hetgeen wordt gezegd door de olieministers in het Midden-Oosten. Qua macrodata is in het kader van de olieprijzen, het wekelijkse olievoorradenrapport van de Energy Information Administration, dat om 16.30 uur verschijnt, van belang. We zien de Duitse Dax al 2.4 procent lager staan en we kunnen dus mogelijk verder omlaag. We kopen dan mogelijk long posities op Shell. Ons autotrade systeem op de Eurostoxx pakte zojuist 900 euro winst! Wilt U ook meedoen, geeft U zich dan hieronder op, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 407.52, een verlies van 7.91 punten of 1.90%. Het is opmerkelijk hoeveel de markten momenteel worden beinvloed door hetgeen wordt gezegd door de olieministers in het Midden-Oosten. Qua macrodata is in het kader van de olieprijzen, het wekelijkse olievoorradenrapport van de Energy Information Administration, dat om 16.30 uur verschijnt, van belang. We zien de Duitse Dax al 2.4 procent lager staan en we kunnen dus mogelijk verder omlaag. We kopen dan mogelijk long posities op Shell. Ons autotrade systeem op de Eurostoxx pakte zojuist 900 euro winst! Wilt U ook meedoen, geeft U zich dan hieronder op. 

Met de doe het zelf handel hebben we deze maand al 3.000 euro winst, zoals U in dit overzicht kunt zien als U op opties klikt. Als U nu een abonnement neemt, hebben wij de aanbieding 14 maanden lang onze diensten aan te bieden voor de prijs van normaal 9. Zo kunt U voor 5 euro per handelsdag de signalen volgen en ook laten uitvoeren. Klik hier om U direct aan te melden, er is maar beperkt plek in verband met de handelsvolumes. We zijn morgen weer bij U terug. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren