Steun op 498 en 495, weerstand op de ronde getallen van AEX 500

Geplaatst op 17 maart 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 498.76 een winst van 0.15% en ook de rest van Europa gaat rustig van startna mooie winsten op Wall Street. De Dow sloot 1.29% hoger en de Nasdaq sloot 1.19% hoger. Wall Street boekte vorige week zijn derde opeenvolgende verlies op weekbasis, nadat de dollar tot meerjarige hoogten steeg en de dalende olieprijs het sentiment verder onder druk zette. Vandaag richten we ons op de Duitse ZEW-index, gevolgd door de start van de beleidsvergadering van de FED, de FED gaat 2 dagen vergaderen, gaat de rente al omhoog, of wacht men nog. Met de dure dollar zal men wellicht zeker nog even wachten is ons idee.

De markten in Azië stegen merendeels op dinsdag, terwijl de aandelen in Australië zelfs hoger bewogen ondanks dat de centrale bank waarschijnlijk de rentetarieven handhaaft en terwijl de prijs van olie naar het laagste niveau in zes jaar daalde. De euro bereikte maandag het laagste niveau in twaalf jaar tijd op $1,0457. De AEX heeft steun op 495 en de weerstand op 498. De 500 komt er aan en hierna kunnen we op weg naar AEX 560. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo.

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 494.91, een verlies van 3.12 punten of 0.63%. De futures duiden op een lagere opening voor Wall Street, terwijl de aandacht van beleggers verschuift naar de start van de vergadering van het Federal Open Market Committee. Apple kan de aandacht trekken, nadat The Wall Street Journal meldde dat het tech-concern in gesprek is met programmeurs om een online televisiedienst te lanceren. Futures voor de Dow Jones Industrial Average dalen 0,2%, terwijl de S&P 500 index futures 0,3% verliezen en de Nasdaq 100 index futures 0,2% afstaan.

De Aex test nu de steun op 495 en we kunnen nog terug naar 493. Rond die niveaus kunnen we dan ook kijken naar een FTI long, zodra het signaal eraan komt. Op dit moment is het huidige signaal echter nog even short. Even nu een stapje terug dus en dan een aanval op de 500 punten, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 493.43, een verlies van 4.60 punten of 0.92%. De futures duidden op een lagere opening voor Wall Street, terwijl de aandacht van beleggers verschuift naar de start van de vergadering van het Federal Open Market Committee. De Dow staat ook 1 procent in de min, maar de Nasdaq houdt het verlies bescheiden met 0.2%. Wall Street is gisteren nog hoger gesloten, gesterkt door solide winsten voor de wereldwijde markten en een terugtrekking van de dollar. 

Zwakkere data gaf de aandelenmarkt ook een steun in de rug, aangezien het steun bood aan het idee dat de Fed het tijdstip van een renteverhoging verder kan verplaatsen. De nauwlettend in de gaten gehouden beleidsvergadering zal morgen afgerond worden met een beleidsverklaring. Op bedrijfsvlak zullen Oracle, Adobe Systems en Burlington Stores met cijfers naar buiten komen. De Aex beweegt nu rond de steun en low van de dag en we moeten kijken of we rond deze 493 steun kunnen houden. We sluiten onze short posities, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 494.40, een verlies van 3.63 punten of 0.73%. De Europese beurzen stonden in de middaghandel overwegend op een flink verlies. Beleggers namen winst na de opmars van gisteren. Ook werd gewacht op de Federal Reserve (Fed), die later op de dag begint aan zijn tweedaagse beleidsvergadering. De beurzen in Frankfurt en Parijs leverden 1,5 en 0,8 procent in. De FTSE-index in Londen onttrok zich aan de negatieve sfeer en noteerde 0,4 procent in de plus. Delta Lloyd stond met een winst van 3 procent bovenaan de AEX. De verzekeraar heeft nieuwe aandelen uitgegeven om zijn financiële positie te versterken. Een significant aantal aandelen is geplaatst bij één nieuwe aandeelhouder. 

De Aex zakte door gezonde winstnemingen vandaag een stapje terug. Dat was prima, want onze turbo short hadden we te vroeg ingenomen. Met enige kleerscheuren hebben we die positie met een verliesje gesloten, maar wel een turbo long ingenomen die staat nu op een winstje. Zwakke dinsdag betekent een vaste week is een oude beurswijsheid, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren