Terugval naar 445-442 betekent vol instappen

Geplaatst op 20 oktober 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 449.22, een verlies van 0.09 punten of 0.02%. De effectenbeurs aan het Amsterdamse Damrak werd ook licht lager verwacht. Ook elders in Europa doen de beursgraadmeters een stapje terug. Een winstalarm van IBM en de lagere olieprijzen drukken het sentiment. Er kwam niet veel richting uit de VS en de Aziatische markten laten een gemengd beeld zien. Een winstwaarschuwing van IBM zal daarbij dus voor koersdruk in de technologiesector zorgen. Op macro-economisch vlak bleek dat de producentenprijzen in Duitsland in september met 0,4 procent zijn gedaald op maandbasis. Economen rekenden in doorsnee op een daling van 0,2 procent.

Op Beursplein 5 verwerken beleggers de kwartaalcijfers van TomTom. Het navigatiebedrijf boekte in het derde kwartaal een winst van 2 miljoen euro op een omzet van 254 miljoen euro. Ook hield TomTom vast aan zijn prognose voor 2015. Het Duitse biotechnologiebedrijf Noxxon wil een notering op Euronext Amsterdam en Euronext Parijs. De beursgang en het tijdstip daarvan zijn onder meer afhankelijk van de marktomstandigheden. De Aex kan nu de steun op 448 testen en mochten we verder dalen naar 445-442 willen we weer in de calls op de index stappen. Verder zien we geen recente koopsignalen bij de fondsen, dus we houden onze winst rustig vast van 1500 euro voor deze maand, tot zo. 

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 446.11, een verlies van 3.20 punten of 0.71%. De Europese aandelenbeurzen staan in het rood. De grondstofbedrijven blijven onder druk staan door de aanhoudende zorgen over de Chinese economie. Een winstwaarschuwing van de Amerikaanse technologiereus IBM zorgt ook nog voor terughoudendheid onder beleggers. Er staan toch weer wat verliezen op de koersborden ondanks een aardig begin van de handel. De omzetten op de beurzen zijn echter laag en er is geen aanleiding om veel verder weg te zakken. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt zakten tot 0,9 procent zojuist. In Londen verloren de mijnbouwers BHP Billiton en Anglo American rond 2 procent. 

In de AEX behoorde staalfabrikant ArcelorMittal tot de sterkste dalers met een verlies van meer dan 3 procent. Verzekeraar Delta Lloyd sloot de rij met een min van 4 procent. In Brussel maakte Mobistar een koerssprong van bijna 5 procent. Het Belgische telecombedrijf verhoogde zijn winstverwachting na een goed derde kwartaal. We kunnen nu de steun op 445 nog even testen en op 0900-5151666 zitten we nog short vanaf 447. Ook de autotrade systemen doen het goed en met de leden hebben we al 1500 euro winst deze maand, tot zo.  

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 445.70, een verlies van 3.61 punten of 0.80%. Wall Street opent naar verwachting lager, terwijl het cijferseizoen in volle gang is. Positieve cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt zorgen voor een licht herstel van de indexfutures. De futures voor de Dow Jones-index dalen 0,1%, de S&P futures verliezen 0,2% en de futures voor de Nasdaq dalen 0,1%. De Amerikaanse futures hebben hun Europese equivalenten omlaag gevolgd. Het cijferseizoen in Amerika is slecht begonnen en om het nog erger te maken hebben sterke economische data bijgedragen aan het argument voor de Fed om dit jaar de rente te verhogen. De lagere olieprijs drukte de koersen gisteren omlaag. Vandaag stijgen de olieprijzen weer.

Vandaag bereikt het cijferseizoen zijn hoogtepunt. Twintig bedrijven openen de boeken volgens S&P Capital IQ. Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon overtrof de winstverwachtingen, vooral dankzij de recente overname van AOL Inc. en door een beter klantbehoud. Wij gingen short op 0900-5151666 zoals we aangaven op 447 en hebben deze op 445 keurig kunnen sluiten en ook met de leden hebben we winst kunnen behalen door daarna long te gaan vanaf 445 en op een hoger niveau te sluiten. Nu kunnen we de 445 weer testen en rond 442 kopen we pas weer calls. Wilt U ook meedoen, stuur dan even een mail op info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag, tot zo.

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 447.27, een verlies van 2.04 punten of 0.45%. De Europese beurzen stonden op verlies, maar later veerden we weer op, waarbij de Aex en Cac het nog zwaar hadden. In Amsterdam hoorde TNT bij de uitblinkers, omdat de overname door FedEx aanzienlijk dichterbij lijkt te zijn gekomen. De beurzen in Frankfurt en Londen stonden 0,1 procent in de plus. De CAC 40-index in Parijs leverde 0,5 procent in. De koers van TNT liep met 10 procent op tot 7,55 euro, vlak onder het bod van 8 euro dat FedEx voor het expressbedrijf op tafel heeft gelegd. Persbureau Reuters meldde op basis van anonieme bronnen dat de Europese Commissie geen grote bezwaren heeft tegen die overname, waardoor het belangrijkste struikelblok voor de transactie verdwenen zou zijn.

PostNL, dat een groot belang heeft in TNT, won in de MidKap 7 procent. Andere grote winnaars waren er niet in de Amsterdamse hoofdindex. Daarin stond verzekeraar Delta Lloyd onderaan met een verlies van bijna 5 procent, gevolgd door branchegenoot Aegon en staalproducent ArcelorMittal, die bijna 3 procent inleverden. Wij hebben weer actief kunnen handelen en vanaf de weerstand short gegaan en precies op de bodem en steun weer long op 445, dus dat is perfect gelopen. Rond de zone 438-442 willen we ook in de calls stappen en we blijven positief voor de lange termijn, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren