Toch nog witte rook !

Geplaatst op 13 juli 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 487.95, een winst van 6.56 punten of 1.36%. De Amsterdamse beurzen zijn hoger van start gegaan nadat Griekenland tot een akkoord kwam met de eurotop. Onder de hoofdfondsen gaat Aegon aan kop met 1,7 procent, goed voor onze long posities, gevolgd door Ahold met 1,6 procent en Unilever met 1,5 procent. TNT Express is hekkensluiter met een winst van slechts 0,2 procent. In de Midkap voert Sligro Food Group de stijgers aan met een winst van 2,3 procent, gevolgd door Galapagos met 2,2 procent. IMCD daalde 0,7 procent, terwijl ook Fugro in het rood noteerde met 0,3 procent. 

Onder de kleinere fondsen stijgt Grontmij 2,8 procent. Sweco bracht een openbaar bod uit op het advies- en ingenieursbureau. Het bod, deels in contanten en deels in aandelen, vertegenwoordigde op vrijdag 29 mei een waarde van 2,82 euro per aandeel Grontmij. De Aex kan verder omhoog naar onze eerder genoemde koersdoelen en Griekenland kan eindelijk weer naar de achtergrond. Het is nu weer trendmatig handelen en we zien onze long posities al op winsten staan. Bij een kleine dip draaien we ook naar calls op de index, want het lange termijn signaal is tevens long, tot zo. 

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 488.96, een winst van 7.57 punten of 1.57%. De Amsterdamse beurzen noteren tegen het einde van de ochtendhandel eensgezind in het groen nadat de eurotop een akkoord bereikte met Griekenland. Economen van KBC schreven dat met het akkoord dat Griekenland in de eurozone moet houden nog niet alle risico’s van tafel zijn. Griekenland kreeg van Europa veel meer voorwaarden opgelegd en moet bovendien bezittingen van de staat overdragen als onderpand, wat volgens KBC problemen kan opleveren om door het Griekse parlement te loodsen. 

De eisen van de Europese landen zijn hoog, mede doordat het vertrouwen de laatste maanden sterk op de proef is gesteld. Woensdag staat er vermoedelijk een nieuwe vergadering van de Eurogroep gepland, waarin de resultaten uit Athene worden besproken. Daarna kunnen de andere nationale parlementen aan de slag. Wij hebben dus ook al even winst genomen op Aegon en onze anders calls doen het perfect. Met de FTI kunnen we tegen de trend in nu even short, tot zo.  

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 488.97, een winst van 7.58 punten of 1.57%. Wall Street zal naar verwachting hoger openen. Beleggers zijn goedgeluimd nu Griekenland eindelijk een akkoord heeft gesloten met zijn Europese geldschieters. De futures voor de Dow Jones-index stijgen 0,7%, de S&P futures winnen 0,6% en de futures voor de Nasdaq stijgen 0,8%. Na uren van onderhandeling konden de leiders van de eurozone eindelijk een principe-overeenkomst aankondigen over een hervormingspakket dat uiteindelijk moeten leiden tot een nieuw 3-jarig hulpprogramma voor het noodlijdende eurozoneland. Daarmee lijkt een vertrek van de Grieken uit de eurozone, in ieder geval voor nu, van de baan. 

In Europa wordt positief gereageerd op het akkoord. De Eurostoxx 50 wint 1,6%. Vooral banken liggen er goed bij. De Griekse beurs is nog altijd gesloten, maar de Global X FTSE Greece 20 ETF schiet 9% omhoog. Op de valutamarkten won de euro even terrein na de aankondiging van het akkoord, maar die winsten verdwenen vlot van de borden. De markt heeft nog altijd meer details nodig over de deal en veel beleggers hebben vragen over de toekomst van Griekenland binnen de eurozone op middellange- en langetermijn. Onze calls doen het inmiddels geweldig, want de Aex lijkt niet meer omlaag te willen, tot zo.  

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 489.90, een winst van 8.51 punten of 1.77%. De Europese aandelenbeurzen noteerden op de eerste handelsdag van de week fors in de plus. Het Griekse akkoord gaf elan aan de beurzen, na de ook al stevige winsten op vrijdag. Beleggers waren opgelucht dat de regeringsleiders van de eurolanden alsnog overeenstemming hebben bereikt over Griekenland. De MidKap klom 2 procent. De beurs in Londen bleef wat achter met een plus van 0,8 procent, Frankfurt en Parijs gingen respectievelijk 1,4 en 2 procent vooruit. Maandagmorgen werd na een marathonvergadering van 17 uur een deal bereikt met Griekenland. Alle 25 fondsen in de AEX stonden in het groen, onder aanvoering van Wolters Kluwer. 

Supermarktconcern Ahold was ook in de top te vinden. Vopak dikte 2 procent aan. Het tankopslagbedrijf heeft een niet-bindend bod ontvangen op zijn terminals in het Verenigd Koninkrijk. We houden onze calls dan ook stevig vast en bij een dipje kopen we ook calls op de index. Zoals we om 15 uur al zeiden, de Aex wilt niet meer omlaag. We hebben deze maand al 4.000 euro winst met optie- en FTI signalen, als U daarop klikt. Wilt U ook meedoen en handelen met onze trades, stuur dan even een mail op info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag met de thuisblijversactie, fijne avond.

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren