Trend is nog steeds up

Geplaatst op 06 augustus 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 501.35, een verlies van 2.13 punten of 0.42%. De AEX werd ook lager verwacht, nadat Wall Street de winst niet kon vasthouden. De Dow Jones Industrial Average sloot gisteren licht lager. Het wachten is op de Bank of England met het rentebesluit en de Amerikaanse steunaanvragen. DSM kreeg van Berenberg een adviesverhoging naar buy van hold. Ook het koersdoel gaat omhoog. De Duitse fabrieksorders over juni kwamen met een stijging van 2,0% beter uit dan de verwachte stijging van 0,2%. Op jaarbasis tekende zich een stijging met 13,5% af. De mei-cijfers werden bijgesteld naar een daling met 0,3% tegen een eerder gemelde daling met 0,2%.

De olieprijs heeft zijn winst van eerder op de dag ingeleverd, waarbij de Nymex-future tussentijds voor het eerst sinds maart onder de $45 per vat dook. Dit ondanks een Amerikaans olievoorradenrapport dat een sterkere daling van de voorraden toonde dan verwacht. Daarnaast zorgde de waardestijging van de dollar eerder op de dag voor extra druk. De Aex kan mogelijk even de steun testen op 498, maar daar willen we weer instappen, want de trend blijft omhoog. Ook onze automatische systemen zitten momenteel long, tot zo. 

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 501.39, een verlies van 2.09 punten of 0.42%. De Europese aandelenbeurzen staan aan het eind van de ochtend in de min. Beleggers namen wat winst, na de stijgingen van de afgelopen dagen. In Amsterdam gaat de geplaagde technisch dienstverlener Imtech opnieuw hard onderuit. De handel in het aandeel van kunstmestbedrijf OCI, genoteerd in hoofdindex AEX, wordt opgeschort. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen zakken tot 0,5 procent. De beurs in Athene gaat na drie dagen van verliezen ruim 3 procent omhoog. Hekkensluiter in de AEX is informatieleverancier RELX met een min van 1,8 procent. 

Sterkste stijger is supermarktconcern Ahold met een winst van 1,6 procent. De handel in OCI wordt op last van beurswaakhond AFM stilgelegd, na mediaberichten over een op handen zijnde fusie tussen het Egyptische bedrijf en zijn Amerikaanse branchegenoot CF Industries. In de MidKap bungelt Imtech onderaan met een verlies van ruim 38 procent. Het noodlijdende bedrijf heeft nog geen akkoord bereikt over extra financiering. Als we onder de 500 komen, kopen we weer calls bij en op dit moment hebben we nog steeds een koersdoel van 518. We houden onze winsten stevig vast, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 502.33, een verlies van 1.15 punten of 0.23%. Wall Street zal naar verwachting licht hoger openen. De wekelijkse steunaanvragen kwamen iets beter uit dan verwacht. De future voor de S&P 500-index noteert 0,2% hoger, de Dow-future noteert 0,1% hoger en de future voor de Nasdaq 100-future gaat met 0,2% omhoog. Woensdag zag Wall Street, ondanks een goede inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector over juli, geen mogelijkheid de eerder opgebouwde winst vast te houden. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,1% lager. Het verhaal van Wall Street is eigenlijk de hele week al het banenrapport over juli dat morgen verschijnt. Het is niet uitgesloten dat de markt tegen deze achtergrond een nerveuze sessie tegemoet gaat, omdat het cijfer van morgen ook veel implicaties kan hebben voor het monetaire beleid van de Fed. 

Het aandelennieuws in de VS van vandaag betreft het belang dat de activistische belegger Bill Ackman nam in Mondelez International dat 5,1% oploopt in de handel voorbeurs. Wij zitten even short op 0900-5151666 en sluiten de future nu met 0.7 punt winst. De autotrade zit long en die staat al op 1.6 punten winst op dit moment. Wilt U ook meedoen met onze trades, stuur dan een mail naar info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag met de thuisblijvers actie met wederom 5 gratis extra maanden, geldig tot morgen!

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 501.23, een verlies van 2.25 punten of 0.45%. De aandelenbeurs in Amsterdam stond in het laatste handelsuur onverminderd op verlies. Andere Europese graadmeters wisten de minnen van eerder op de dag weg te poetsen. In Amsterdam ging de geplaagde technisch dienstverlener Imtech opnieuw hard onderuit. Het Egyptische kunstmestbedrijf OCI stond bovenaan de AEX door een belangrijke deal met een Amerikaanse branchegenoot. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt noteerden nagenoeg vlak. OCI voerde de AEX aan met een plus van 4 procent. Het bedrijf fuseert zijn Amerikaanse en Europese activiteiten met die van de grotere Amerikaanse branchegenoot CF Industries. OCI, dat activiteiten in Egypte, Algerije en Nederland houdt, krijgt vervolgens een belang van bijna 28 procent in het nieuw te vormen fusiebedrijf. Dat gaat CF heten en krijgt een beursnotering in New York.

In de MidKap bungelde Imtech onderaan met een verlies van 44 procent. Het noodlijdende bedrijf heeft nog altijd geen akkoord bereikt over extra financiering. Het aandeel raakte woensdag al ruim 29 procent aan beurswaarde kwijt, nadat de gesprekken over meer financiële ruimte voor de Duitse tak niets hadden opgeleverd. Fugro raakte ruim 8 procent kwijt. De bodemonderzoeker leed in het eerste halfjaar een verlies en gaat verder snijden in het personeelsbestand. We hebben de future short op 0900-5151666 achteraf iets te vroeg gesloten, maar winst is winst. Voor de langere termijn blijven we rustig long zitten en bij een dip, mogelijk morgen, naar 498 kopen we weer calls in op bijv. Boskalis en Vopak die koopsignalen geven, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren