Vanaf zone 453-448 weer koopkansen. Komt u vanavond naar Beursplein 5?

Geplaatst op 27 oktober 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 454.81, een verlies van 0.22% en ook de rest van de Europese Beurzen gaat iets lager van start, na een verdeeld slot op Wall Street. De Dow sloot 0.17% hoger en de Nasdaq verloor 0.63%, mede door de tegenvallende cijfers van Apple. Wij keken vanmorgen met spanning uit naar de cijfers van de Deutsche Bank. Het bedrijf maakte een winst van 278 miljoen euro, op een omzet van 7.5 miljard en dat viel niet tegen. Het fonds staat nu 0.7% hoger.

Ook de cijfers van Volkswagen en KPN vielen zeker niet tegen, die van Arcadis en Grandvision duidelijk wel, die staan beide meer dan 10% lager. De Aziatische beurzen noteerden lager, de Nikkei verliest 0.32% en de Hang Seng staat 1.10% lager. Ook hier speelde de gedaalde olieprijs de markten parten. De AEX heeft weerstand op 458 en steun op 453 en 448 en daar willen we weer calls kopen. Meer live op 0900 – 51 51 666

Vanavond geeft John Beijer zijn visie over 2017 en geeft hij uitleg over het stoplichtmodel, want timing is cruciaal in de hedendaagse markten, wanneer moeten we kopen en verkopen. John heeft ook nog 5 tips voor 2017. Stuur hem een mail, John@beursfoon.nl en hij regelt voor u de uitnodiging. We starten om 19.30 uur, live vanaf Beursplein 5 in Amsterdam. Parkeren gaat ook heel simpel, bij de Bijenkorf naast het beurs gebouw. U bent welkom!

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 455.29, een verlies van 0.53 punten of 0.12%. De Europese beurzen staan tegen het einde van de ochtend op overwegend gematigde verliezen. In Amsterdam vallen bij de middelgrote fondsen harde klappen, na tegenvallende kwartaalberichten van Arcadis, GrandVision, BE Semiconductor Industries en ASMI. De belangrijkste beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs staan op verliezen van 0,2 tot 0,5 procent. Arcadis liet beleggers schrikken met een tegenvallend handelsbericht. 

De kwartaalcijfers van GrandVision stelden eveneens teleur. Het moederbedrijf van onder meer optiekketen Pearle verloor daarop ruim 9 procent van zijn beurswaarde. De Aex heeft vanochtend meteen de 458 even getest. Daarna konden we terug naar de 453 die al snel steun werd wederom. Nu lijken we alweer naar de 458 te gaan, maar wij verwachten meer kansen aan de onderkant. Onder de 453 komen we weer in actie en de autotrade zat al short. Bovendien wordt het langere termijn signaal nu neutraal. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 455.08, een verlies van 0.74 punten of 0.16%. De Amerikaanse beurzen stevenen af op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren 0,4 procent in het groen, de Dow Jones Industrial Average futures winnen 0,2 procent en de Nasdaq futures noteren 0,4 procent hoger. De Amerikaanse aandelenmarkten hebben het deze week zwaar en lijken voor de maand oktober af te koersen op verliezen. 

Een gemengd cijferseizoen in de Verenigde Staten maakt dat een rally omhoog moeilijk is te rechtvaardigen. Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de orders duurzame goederen in de VS in september zijn gedaald met 0,1 procent. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een daling van 0,6 procent. Tevens werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS iets minder was gedaald dan verwacht. De Aex kan nu de 458 weer gaan testen, zo lijkt het. Dan sluiten we onze calls op 0900-5151666, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 455.71, een verlies van 0.11 punten of 0.02%. De Europese beurzen stonden vrijwel zonder uitzondering onder de slotstanden van woensdag, om vervolgens heel dicht bij huis te eindigen. Beleggers verwerkten een grote stroom aan bedrijfsresultaten. In Amsterdam kregen MidKappers Arcadis, GrandVision, Besi en ASMI rake klappen na tegenvallende berichten. In de AEX waren KPN en RELX blikvangers. Arcadis ging stevig onderuit na tegenvallende cijfers. De omzet en winst stonden afgelopen kwartaal opnieuw onder druk. 

Arcadis werd onderaan de MidKap vergezeld door GrandVision dat bijna 11 procent aan beurswaarde inleverde. De cijfers van het moederbedrijf van onder meer optiekketen Pearle stelden eveneens teleur. De toeleveranciers aan de chipindustrie Besi en ASMI kwamen eveneens met teleurstellende kwartaalberichten, die bestraft werden met koersverliezen van respectievelijk 7 procent en 2 procent. Een hoop fondsen met kansen dus en wij hebben vanavond weer 5 tips voor U op Beursplein 5. Voor de langere termijn ziet het er goed uit nog, fijne avond.

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren