VK en VS dicht, negen van de tien keer hogere koersen, week forecast 12 uur

Geplaatst op 30 mei 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 451.01, een winst van 0.07 punten of 0.02%. De Amsterdamse beurs werd ook hoger verwacht, na een positief slot op Wall Street vrijdagavond en overwegend hogere beurzen in Azië vanochtend. Beursplein 5 moet het vandaag doen zonder sturing van Wall Street, waar de deuren vanwege Memorial Day gesloten blijven, terwijl ook de beurs in Londen dicht blijft. We hebben een prachtige beursweek achter de rug, waarbij de 450 puntengrens werd geslecht. Beleggers kijken de komende week vooral uit naar de vrijgave van het Amerikaanse banenrapport op vrijdag en het rentebesluit van de ECB een dag eerder. 

Uit de notulen van de vergadering van de ECB in april kwam eensgezindheid naar voren om de inflatie aan te jagen. De ECB liet het monetaire beleid vorige maand weliswaar ongewijzigd, maar voorzitter Mario Draghi benadrukte wel dat de geldkraan verder open kan wanneer de economische omstandigheden hier aanleiding toe geven. We kunnen dus op eigen kracht omhoog vandaag en we hebben nu steun op de ronde getallen op 450 punten en kunnen rustig op weg naar de 458 punten. Daar kunnen we even tegen de markt in kijken en mochten we richting de 448 zakken, dan stappen we alsnog in de calls, Meld U zich hier aan voor de week forecast, tot zo. 

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 450.84, een verlies van 0.10 punten of 0.02%. PostNL is één van de smaakmakers op de beurs in Amsterdam. Het postbedrijf kon op belangstelling rekenen na het stuklopen van de overnamegesprekken met het Belgische Bpost. Vrijdagmiddag werd de handel in PostNL stilgelegd na berichten dat Bpost zijn Nederlandse branchegenoot wil overnemen. Frankfurt is 0,3 procent hoger en Parijs is vrijwel onveranderd. Londen is gesloten voor een vrije dag. Wall Street houdt de deuren dicht voor Memorial Day. Beleggers in Amsterdam kregen verder te horen dat de genationaliseerde verzekeraar ASR op 10 juni naar Beursplein 5 komt. Ook zal die dag fitnessketen Basic-Fit zijn debuut op de Amsterdamse beurs maken.

Esperite kelderde ruim 28 procent bij de kleinere fondsen op het Damrak. Het bedrijf achter de stamcellenbank zou in financiële problemen verkeren, aldus het Financieele Dagblad. Funderingsspecialist Sif ging 1,3 procent omhoog na publicatie van een tussentijds handelsbericht over het eerste kwartaal. Zoals U in onze week forecast hebt kunnen horen, zien we veel ontwikkelingen en ook nog wat angst in de markt. Vandaag wachten we dus even af en als we steun testen op 448 willen we nog steeds long. Air France doet het ook weer goed en we kijken naar andere interessante fondsen, tot zo. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 451.47, een winst van 0.53 punten of 0.12%. Hoewel de Amerikaanse aandelenmarkten gesloten zijn vanwege een feestdag, wordt er wel in futures gehandeld. De futures voor de Dow Jones index, de S&P 500 en de Nasdaq staan rond de klok van drie uur gemiddeld 0,3 procent hoger. De futuresmarkt in de Verenigde Staten kent vandaag een verkorte handelssessie. De Amerikaanse financiële markten houden de deuren gesloten in verband met de viering en herdenking van Memorial Day, de dag waarop de gesneuvelde Amerikaanse militairen herdacht worden. Later deze week ligt de focus vooral op een aantal belangrijke macrocijfers, waaronder het banenrapport van het Amerikaanse ministerie van Arbeid op vrijdag. 

Geraadpleegde economen gaan uit van een banengroei van 158.000 in mei, wat licht onder het aantal gecreëerde banen van 160.000 banen in april zou uitkomen. Mochten de banendata zwakker uitkomen dan verwacht, dan kan dit de plannen van de Federal Reserve op de rente te verhogen, dwarsbomen. De Aex heeft bijna de 452 punten getest en wij denken dat we eerst terugvallen, in plaats van de 458 eerst op te zoeken. We kunnen dan ook de 448 nog testen en daar willen we dus instappen, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 451.79, een winst van 0.85 punten of 0.19%. De Europese beurzen deden het maandag kalm aan. PostNL was in Amsterdam één van de smaakmakers. Het postbedrijf stond in de schijnwerpers na het stuklopen van de overnamegesprekken met het Belgische Bpost. De beurs in Frankfurt sloot 0,5 procent hoger en de graadmeter in Parijs noteerde 0,3 procent in de plus. Londen is gesloten voor een vrije dag. Wall Street houdt maandag de deuren dicht voor Memorial Day. PostNL ging met afstand aan kop in de MidKap, met een plus van 3,5 procent. Zondagavond werd gemeld dat PostNL en Bpost geen overeenstemming hebben kunnen bereiken over een samengaan. Bpost verloor 2 procent.

Bij de hoofdfondsen op het Damrak ging ABN AMRO aan de leiding. Het aandeel stond 2 procent hoger. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent naar 49,24 dollar. Brentolie stond eveneens 0,2 procent lager op 49,21 dollar per vat. De euro was 1,1142 dollar waard, tegen 1,1136 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag. De Aex sloot nog wel op de top van de dag, maar meer en meer handelaren verwachten nu wat druk. Zodra de weg naar beneden dus even gevonden wordt, zal het hard gaan en moeten we kijken naar steunen op 448 en 442. Toch hebben we voor de komende maanden uiteindelijk een koersdoel van 475 en 500 punten voor de Aex. Fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren