Voorspelde bodem op 400 nabij

Geplaatst op 29 september 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 407.15, een verlies van 5.17 punten of 1.25%. De aandelenbeurs in Amsterdam werd ook op verlies verwacht. De andere effectenmarkten in Europa lijken eveneens verder weg te zakken, na de zware verliesbeurt op maandag. Naast de grondstofprijzen gaat de aandacht uit naar de Duitse inflatiecijfers en het consumentenvertrouwen in de eurozone en de Verenigde Staten. Er is niet veel nieuws, maar de handel wordt gedreven door sentiment en onzekerheid. De angst voor China overheerst en de grondstofprijzen staan daardoor onder druk. Er is echter nog geen reden om in paniek te raken. Het effect van China op de wereldeconomie is niet desastreus en China kan Europa en de Verenigde Staten niet in een recessie trekken. Op macro-economisch vlak bleek dat de importprijzen in Duitsland in augustus met 1,5 procent zijn gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. De vierde opeenvolgende prijsdaling was sterker dan verwacht. 

Aan het bedrijvenfront liet ASML weten te zijn gestart met de levering van een nieuw systeem dat chipmakers helpt om hun productie verder op te voeren. Die nieuwe technologie om schakelpatronen op halfgeleidermateriaal te etsen is een van de speerpunten voor de chipmachinefabrikant in de komende jaren. De Aex kan nog even dalen naar de bodem op 400, maar we zien nu al koopjesjagers, dus er is nog geen reden tot paniek inderdaad. Als het vertrouwen toch wegzakt en we komen onder 400, gaan we pas weer short. Tot die tijd hebben we nog short posities die het nu goed doen, tot zo. 

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 412.74, een winst van 0.42 punten of 0.10%. De Europese aandelenbeurzen zochten dinsdagochtend naar richting na een zwak begin van de handel. Beleggers gingen her en der op zoek naar koopjes na de zware verliesbeurt op maandag. Op de Londense beurs werd het zwaar afgestrafte aandeel van grondstofbedrijf Glencore weer opgepikt. De bewegingen op de beurzen zijn behoorlijk groot. Maandag werd de herstelrally van vrijdag weggevaagd en vandaag leek bij de opening het luik naar de bodem te zijn opengezet. De AEX veerde echter vanaf de vorige bodem van 405 punten weer wat op. Overmorgen gaan we naar oktober en dat kan de Aex weer een duw in de rug geven. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen zakken tot 0,5 procent. 

Glencore klom 9 procent. De Brits-Zwitserse grondstoffenhandelaar en mijnbouwer raakte gisteren bijna 30 procent aan beurswaarde kwijt door zorgen over de schuldenpositie van het bedrijf en trok de rest van de sector mee omlaag. Andere mijnbouwers als Anglo American en BHP Billiton toonden ook wat herstel met plussen van 0,7 en 0,3 procent. De Aex hoefde dus nog niet de 400 te testen, maar de dag is nog niet om en deze september maand. Met de leden hebben we weer 200 euro winst gemaakt met de FTI en daarmee zitten we nu boven 4000 euro voor de september maand. Wilt U ook meedoen, stuur dan even een mail op info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 412.53, een winst van 0.21 punten of 0.05%. Futures voor Wall Street wijzen op een herstel op dinsdag, terwijl beleggers in afwachting zijn van aanwijzingen over de sterkte van de Amerikaanse economie uit publicaties over het consumentenvertrouwen en huizendata. De cijfers kunnen inzage bieden in wanneer de Federal Reserve de rente gaat verhogen. De futures voor de Dow Jones-index stijgen 0,5%, de S&P futures voegen 0,6% toe en de futures voor de Nasdaq stijgen 0,6%. Hiermee zijn de indices op koers voor een gedeeltelijk herstel na de scherpe verliezen op maandag, waarmee Amerikaanse aandelen op het laagste niveau sinds eind augustus eindigden. Beursindices aan beide kanten van de Atlantische oceaan werden zwaar geraakt door nieuwe zorgen over de vertraagde groei in China, na een zwakke publicatie over de industriele sector. 

De neerwaartse stemming werd voortgezet in de Aziatische handel, waardoor de koerswinst voor de Japanse Nikkei 225 over dit jaar teniet werd gedaan. Onderzoeksbureau The Conference Board publiceert om 16.00 uur het consumentenvertrouwen over september. Er wordt een verslechtering van het vertrouwen verwacht tot 97, van 101,5 in augustus. De Aex laat een duidelijke top zien rond de 415 punten en we kunnen na wat terugvallen is het idee. Het short signaal staat er dan ook in, maar de 405 was echt even een bodem en paniekprikker. Het is niet uitgesloten dat dat weer kan voorkomen en het lijkt erop dat we op termijn een herstel kunnen zien met een bodem op 400, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 412.11, een verlies van 0.21 punten of 0.05%. De Europese aandelenbeurzen stonden in een bijzonder grillige handelssessie overwegend licht in de plus. Beleggers blijven zich echter zorgen maken over de staat van de wereldeconomie. De hoofdgraadmeters in Frankfurt en Parijs waren onveranderd, die in Londen leverde 0,7 procent in. De zorgen over de wereldeconomie, voornamelijk veroorzaakt door aanhoudend tegenvallend nieuws uit China, heeft beleggers echt schrik aangejaagd. Het zal nog even duren voordat de rust daadwerkelijk terugkeert. In de AEX stond kabelaar Altice onderaan met een verlies van ruim 8 procent. Verzekeraar Delta Lloyd was de sterkste stijger met een plus van 4 procent. Hekkensluiter in de MidKap was biotechnologiebedrijf Galapagos met een min van ruim 12 procent. 

In Frankfurt daalde Volkswagen 3,4 procent. Het aandeel Volkswagen wordt verwijderd uit de duurzaamheidsindex van Dow Jones vanwege het uitstootschandaal bij het Duitse autoconcern. BMW en Daimler stegen in Frankfurt 0,3 en 0,1 procent. In Parijs noteerde Renault 2 procent hoger, terwijl PSA Peugeot Citroën 2,7 procent won. Per saldo zijn we dus weinig opgeschoten en hebben we even een bodem gezien rond de 405. Met de leden hebben we weer 1 punt kunnen pakken met de Aex en dat ging goed in deze grillige handel. Morgen gaan we weer verder handelen en kijken of de 400 getallen een bodem voor de langere termijn op kunnen leveren, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren