Waar liggen de kansen, volumes blijven erg laag

Geplaatst op 21 mei 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 400.65, een verlies van 0.08% en ook de rest van de Europese Beurzen openen iets lager. Wall Street sloot lager, de Dow verloor 0.83% en de Nasdaq sloot 0.70% lager waarbij vooral retailers onder druk stonden. Bij een gebrek aan macrodata, was er dinsdag vooral veel aandacht voor bedrijfsnieuws. Staples verloor ruim 12,6% door tegenvallende resultaten. Azië noteert woensdag licht lager. De euro is nauwelijks van zijn plaats gekomen. De Europese munt staat onder invloed van de aanstaande vergadering van de Europese Centrale Bank in juni, de Europese verkiezingen en zorgen over de economie van de muntunie. De AEX heeft steun op 398 en weerstand op 403 en 405. Meer live op 0900 – 51 51 666, tot zo

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 401.19, een winst van 0.39 punten of 0.10%. De Europese aandelenbeurzen weten voorzichtig te herstellen na een zwakke opening. De koersuitslagen blijven echter beperkt. Beleggers wachten nog op een cijfer over het consumentenvertrouwen in de eurozone, dat later op de dag naar buiten komt. Er gebeurt heel weinig op de beurzen. De fondsen die het de afgelopen tijd wat slechter hebben gedaan zoals verzekeraar Aegon worden weer opgepikt. Voor de rest staat er weinig op het programma en wordt vooral uitgekeken naar de inkoopmanagersindexen van de eurozone, die morgen bekend worden gemaakt.

Een verdere verbetering van het consumentenvertrouwen in Nederland had weinig invloed op de handel. Het consumentenvertrouwen neemt al sinds vorige zomer vrijwel onafgebroken toe en ligt nu op hetzelfde niveau als eind 2007. Grootste stijgers in de AEX zijn de financiële bedrijven ING en Aegon met winst van 1,1 en 0,8 procent. De Aex laat op dit moment wederom een hele rustige sessie zien en blijft nog steeds gevangen tussen de 398 aan de onderkant en de 403 aan de bovenkant. De bewegingen zijn redelijk gering en het is wachten op een uitbraak uit deze trading range. 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 402.48, een winst van 1.68 punten of 0.42%. De Amerikaanse aandelenbeurzen beginnen naar verwachting licht hoger in een poging wat terrein terug te winnen na de verliesbeurt van een dag eerder. De focus van de markt is gericht op de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die later op de dag de notulen van het laatste rentebesluit zal vrijgeven. Fed-voorzitter Janet Yellen zal daarnaast een toespraak houden voor studenten van de Universiteit van New York. Behalve Yellen zal ook de president van de Federal Reserve Bank of Kansas City, Esther George, een toespraak houden in Washington. 

Ook staan er speeches van de presidenten van de Federal Reserve Bank of New York en van de Minneapolis Fed op het programma. Bij de bedrijven staan de detailhandelaren opnieuw in de belangstelling. Juwelenverkoper Tiffany & Co bracht voor opening van de markt beter dan verwachte kwartaalcijfers naar buiten en verhoogde zijn winstverwachting. De Aex beweegt inmiddels boven de 402, waarbij wij denken dat we rond 16 uur wat winstnemingen kunnen verwachten en tegen die tijd willen we dan ook short. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 402.90, een winst van 2.10 punten of 0.52%. De Europese aandelenbeurzen gingen voorzichtig omhoog in een poging wat terrein terug te winnen na de verliesbeurt van een dag eerder. De koersuitslagen bleven beperkt in afwachting van meer richtinggevende macro-economische cijfers, die later deze week naar buiten komen. De fondsen die het de afgelopen tijd wat slechter hebben gedaan zoals verzekeraar Aegon worden weer opgepikt. Voor de rest staat er weinig op het programma en wordt vooral uitgekeken naar de inkoopmanagersindexen van de eurozone, die morgen bekend worden gemaakt. Grootste stijgers in de AEX waren bank en verzekeraar ING en maritiem dienstverlener SBM Offshore met winsten tot 2 procent. 

Digitaal beveiligingsbedrijf Gemalto stond onderaan met een verlies van bijna 2 procent. Supermarktconcern Ahold daalde bijna 1 procent na een schikking van een langlopende rechtszaak in de Verenigde Staten. BNP Paribas leverde in Parijs 1,3 procent in. De grootste bank van Frankrijk moet mogelijk meer dan 5 miljard dollar betalen in een schikking met Amerikaanse autoriteiten. BNP Paribas wordt verdacht van handel met landen als Sudan en Iran, waartegen diverse sancties zijn ingesteld. De Aex is vandaag door de 402 heen gegaan en we zijn op 403 geweest en ook rond die top gesloten. Hiervandaan kunnen we heel voorzichtig verder omhoog naar 408 en 410, 420. Wij hadden al calls in de markt en zullen deze de komende dagen gaan uitbreiden, fijne avond! 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren