Wachten op de FED. Steun op 468 en weerstand op AEX 473 en 475

Geplaatst op 14 december 2016
team-beursfoon

Goedemorgen, de AEX staat op 47281, een verlies van 0.18% en ook de andere Beurzen in Europa gaan iets lager van start, ondanks mooie winsten op Wall Street. De Dow sloot 0.58% hoger en de Nasdaq won 0.95%. De markten op Wall Street zijn euforisch, de Dow Jones is weer een stapje dichter bij de magische grens van 20.000 punten.

We kijken nu allemaal uit naar de FED, men verwacht dat om 20.00 uur de rente wordt verhoogd met 25 basispunten. Die verhoging is ingeprijsd en dus willen beleggers vooral weten wat de Fed volgend jaar gaat doen. De toespraak van Yellen begint om 20.30 uur.

De Aziatische beurzen staan iets hoger, de Nikkei wint 0.02% en de Hang Seng staat 0.19% hoger. De euro/dollar noteerde woensdagochtend op 1,0636. De rente verhoging zit al in deze koers verwerkt en dus zal het bepalende worden, wat Yellen gaat roepen. Als er meer rente verhogingen in het verschiet liggen, kunnen we een stapje terug gaan maken en als men zegt, het blijft hier voorlopig bij, gaan we verder omhoog.

PostNL heeft een koersdoel verlaging ontvangen van Goldman Sachs, was 5.30 en is nu 5.10 euro. Wij blijven zeer positief over het aandeel en hebben het op kopen staan vanaf de huidige niveaus. De AEX heeft nu weerstand op 473 en steun is er op 468 en 463. Vanaf morgen mogen we dus meer beweging gaan verwachten. Meer live op 0900 – 51 51 666

Wilt u ook al deze signalen live volgen, of per sms en email thuis bezorgt krijgen? of gelijk laten uitvoeren op uw rekening door onze robot. Wilt u meer weten, stuur een mail naar info@beursfoon.nl of bel ons 023-5288851 en vraag naar John Beijer, hij zit voor u klaar vandaag.

UPDATE 11:55

De Aex index noteert nu op 472.54, een verlies van 1.11 punten of 0.23%. De Europese beurzen gaan tegen het einde van de ochtend eensgezind omlaag. De financiële markten zijn in afwachting van het rentebesluit in de Verenigde Staten. Beleggers zullen vooral gespitst zijn op de toelichting waaruit mogelijk meer duidelijk wordt over het tempo waarin de rente de komende jaren verder wordt verhoogd. De indices in Londen, Frankrijk en Parijs leveren tot 0,6 procent in. 

Ahold Delhaize zag zijn beurswaarde 1,5 procent stijgen en is daarmee een van de sterkste stijgers in de AEX. Het concern profiteerde van adviesverhogingen bij Goldman Sachs en Raymond James. We laten nu eindelijk een klein dipje zien met de Aex en richting de 468 kijken wij naar kwalitatief goede aandelen, zoals nu gebleken met Ahold. Verder doen onze autotrade systemen het werk en vanaf januari gaan we ook weer met de Bund extra in de markt. Deze zien we vandaag oplopen naar aanleding van de FED. Het signaal is dan ook long voor de Bund, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 472.92, een verlies van 0.73 punten of 0.15%. De Amerikaanse beurzen gaan een vlakke opening tegemoet, met een reeks macrocijfers en het rentebesluit van de Federal Reserve in het vooruitzicht. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren vrijwel onveranderd. Gisteren werden weer nieuwe recordniveaus bereikt op de markten in New York. Voor de Dow Jones Index komt het psychologisch belangrijke niveau van 20.000 punten steeds meer in beeld.

De agenda bevat veel publicaties. Voordat de Amerikaanse markten openen verschenen er reeds twee cijfers, waaronder de detailhandelsverkopen. De Amerikaanse detailhandel zette in november op maandbasis 0,1 procent meer om. Er was gerekend op een toename met 0,3 procent. De Aex kan de steun op 472 even testen en we kunnen nog een top neerzetten op de 475 punten eventueel. We zijn zo weer bij U terug. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 472.20, een verlies van 1.45 punten of 0.31%. De Europese beurzen stonden vandaag voor het eerst weer wat in de min. Beleggers zijn vooral in afwachting van het rentebesluit in de Verenigde Staten, dat na het Europese slot naar buiten komt. Alom wordt verwacht dat de Federal Reserve de rente voor het eerst sinds december vorig jaar zal verhogen. Als dat niet gebeurt, kunnen we nog een aardige beweging verwachten en hoogwaardige aandelen inkopen op een dip. De indices in Londen, Frankfurt en Parijs leverden tot 0,4 procent in.

Heijmans kreeg er 7 procent aan beurswaarde bij. Het bouwbedrijf meldde de verkoop van zijn Duitse dochterbedrijf Franki. Daarmee wordt een netto-opbrengst van 15 miljoen euro verwacht. De Aex stond dus eindelijk wat onder druk en we hebben nu steun op 472 en 468 punten, maar het kan grillig gaan met de FED aan het woord en eventuele toekomstige renteverhogingen morgen. De futures zien we nabeurs al van 474 naar 472 schieten. Mochten we morgen de 475 testen, gaan we short. Vandaag maakten we een klein winstje op 0900-5151666 met de FTI. We wensen U een fijne avond. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren