Wat verwachte winstnemingen tot 492 ?

Geplaatst op 22 juli 2015
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 495.64, een verlies van 3.12 punten of 0.63%. De AEX werd ook lager verwacht in navolging van de verliezen in Azie en op Wall Street, waar tegenvallende bedrijfsresultaten het sentiment drukten. Bij gebrek aan richtinggevend macro-economisch nieuws zal de aandacht uit blijven gaan naar kwartaalcijfers en die weten nog niet te inspireren. Gisteren nabeurs in de VS rapporteerde Microsoft bijvoorbeeld nog zijn grootste kwartaalverlies ooit door een miljardenlast en stelde Apple teleur ondanks een kwartaalwinst van $10,7 miljard. Apple verkocht 47,4 miljoen iPhones, zo’n 35% meer dan een jaar eerder, maar minder dan de 48-50 miljoen die geraadpleegde analisten voorzagen.

In Amsterdam zijn de ogen gericht op Ballast Nedam, dat een overnamebod heeft ontvangen van aannemer Renaissance Construction van EUR1,55 per aandeel. Dat is een premie van 29,2% ten opzichte van de slotkoers van 18 mei, de dag voor de aankondiging dat het bouwbedrijf verkennende gesprekken aan het voeren was. De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Ballast Nedam steunen het bod en bevelen het unaniem aan. De Aex kan steun testen rond de 495 en 492 en wij willen dan ook in de calls op de index stappen, tot zo. 

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 497.22, een verlies van 1.54 punten of 0.31%. Op de Europese effectenbeurzen worden overwegend kleine verliezen geleden. Tegenvallende kwartaalberichten van de Amerikaanse technologiereuzen Apple, Microsoft en Yahoo zorgen voor enige koersdruk op de markten. Op Beursplein 5 gaat Ballast Nedam onderuit, ondanks het overnamebod op het bedrijf. Na de sterke resultaten van Google waren de verwachtingen voor de technologiebedrijven hooggespannen. De resultaten van Apple waren goed, maar de voorspellingen voor het lopende kwartaal vielen tegen. 

Apple is het grootste bedrijf ter wereld en dat drukt enigszins op de beurs. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs leveren 0,4 tot 1 procent in. Hekkensluiter in de MidKap is bodemonderzoeker Fugro met een min van 1,8 procent. TomTom herstelt weer wat na de flinke verliesbeurt van een dag eerder en voert de kopgroep aan met een winst van meer dan 3 procent. Het navigatiebedrijf verloor bijna 9 procent na teleurstellende kwartaalcijfers. Op 0900-5151666 zitten we inmiddels short en we kunnen bewegen tussen 495 en 498 vandaag, tot zo. 

UPDATE 15:15

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 495.91, een verlies van 2.85 punten of 0.57%. De Amerikaanse aandelenmarkten lijken zich op te maken voor verdere dalingen. Na de verliezen van een dag eerder, ingegeven door tegenvallende resultaten van een aantal toonaangevende bedrijven, zullen zwakke kwartaalcijfers woensdag andermaal de richting bepalen op Wall Street. De futures voor de Dow Jones-index dalen 0,3%, de S&P futures verliezen 0,5% en de futures voor de Nasdaq dalen 1,4%. Dinsdag sloten de beurzen in New York ook al lager, vooral door teleurstellende resultaten van onder meer IBM en United Technologies. Met verliezen van bijna 6% en ruim 7% respectievelijk zorgden ze voor druk op de Dow Jones, die 1% verloor.

Nu zijn het Apple en Microsoft die beleggers teleurstellen. De maker van de iPhone behaalde een flink hogere omzet en winst, maar de omzetverwachting voor het huidige kwartaal viel tegen. En het bedrijf achter Windows rapporteerde zijn grootste kwartaalverlies ooit vanwege een miljardenafschrijving op de smartphonedivisie die werd overgenomen van Nokia. Apple staat voorbeurs 7% lager en Microsoft zakt 3,5%. De Aex kan dus de 495 gaan testen en wij hebben al een koersdoel van 492 voor vandaag en morgen. De short positie is dus goed gelopen en om 16.00 uur kunnen we mogelijk weer short, tot zo. 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 496.12, een verlies van 2.64 punten of 0.53%. Op de Europese effectenbeurzen werden verliezen geleden. Tegenvallende kwartaalberichten van de Amerikaanse technologiereuzen Apple, Microsoft en Yahoo zorgden voor koersdruk op de markten in Europa. Op Beursplein 5 ging Ballast Nedam onderuit, ondanks een overnamebod op het bedrijf. De beurzen in Parijs en Frankfurt zakten tot 0,7 procent, Londen daalde 1,5 procent. Ballast Nedam zakte 8 procent. Het Turkse bouwbedrijf Renaissance Construction wil zijn noodlijdende Nederlandse branchegenoot overnemen. Renaissance Construction biedt 1,55 euro per aandeel Ballast Nedam. Dat is lager dan de slotkoers van 1,65 euro die gisteren werd genoteerd. TomTom herstelde weer wat na de flinke verliesbeurt van een dag eerder en voerde de kopgroep aan met een winst van 5,3 procent. Het navigatiebedrijf verloor dinsdag bijna 9 procent na teleurstellende kwartaalcijfers. 

In Londen steeg easyJet ruim 3,8 procent, na een positief handelsbericht. De druk op de ticketprijzen is volgens de Britse luchtvaartmaatschappij het afgelopen kwartaal meegevallen. De Aex blijft dus vrij sterk erbij liggen en wij hebben onze calls allemaal op tijd verzilverd gisteren. Akzo staat alweer 2 procent onder druk. Nu gaan we kijken naar calls op de index rond 492-493, want we zien hoe snel we elke keer weer herstellen. Wilt U ook meedoen en handelen met onze trades, stuur dan even een mail naar info@beursfoon.nl en sluit U aan voor slechts 4 euro per dag met de thuisblijversactie. De aanbieding geldt nog deze week, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren