We zitten klaar voor uw vragen vanaf 12uur

Geplaatst op 22 mei 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat nu op 404.74, een plus van 0.46% en ook de rest van de Europese Beurzen openen hoger na de mooie winsten op Wall Street. De Dow won 0.97% en de Nasdaq sloot 0.85% hoger die weer positief reageerde op de notulen van de laatste Fed-vergadering. Azië staat donderdag flink in de plus, omdat er uit China relatief goede data naar buiten kwamen.

In de macro-economische agenda van vandaag trekken vooral de inkoopmanagerindices van de eurozone en Duitsland de aandacht. Verder gaat de aandacht uit naar de Europese verkiezingen die vandaag van start gaan. Verder loopt de dollar op ten opzichte van de yen en dat is voor de Japanse export een goed teken. De AEX heeft steun op 403 en weerstand op 405 en 408, zolang we nu boven de 403 staan, is het koersdoel AEX 408.

Stel om 12 uur al uw vragen over koersdoelen van de AEX fondsen, de AEX, het goud, de Bund Future etc etc op http://www.abnamromarkets.nl/chat/  John Beijer en het duo Erem & Nikken zitten klaar om al uw vragen te beantwoorden. Tot  zo

UPDATE 12:30

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 403.69, een winst van 0.79 punten of 0.20%. De Europese aandelenbeurzen laten een gemengd beeld zien. Beleggers verwerken positief nieuws over de Chinese industrie en een stabilisering van de economische bedrijvigheid in de eurozone. De beurzen houden redelijk stand na eerdere winsten. In de eurozone voldeed de inkoopmanagersindex aan de verwachtingen, maar dat is niet voldoende om verder door te stijgen. We hebben groei nodig en die zal waarschijnlijk van buiten Europa moeten komen.

Uit cijfers van onderzoeksbureau Markit bleek dat de economische activiteit in de eurozone in mei vrijwel stabiel is gebleven ten opzichte van april. Frankrijk was in mei opnieuw de zwakke broeder, terwijl Duitsland weer een robuuste groei kende. Eerder op de ochtend bleek al dat de bedrijvigheid van de Chinese industrie in mei is toegenomen tot het hoogste niveau in 5 maanden. De Aex blijft boven de 403 en dat geeft een koopsignaal richting de 408, zoals wij al voorspelden. Maar het gaat zeer traag, dus voor de optiehandelaren onder ons loopt de tijdswaarde er tevens uit. 

UPDATE 15:00

De Aex index noteert nu op 403.48, een winst van 0.58 punten of 0.14%. Wall Street zal naar verwachting hoger openen, vanwege een gunstig Chinees cijfer en een lichte nawerking van de Fed-notulen die woensdagavond in New York goed werden ontvangen en tot winsten leidden. In Europa noteren de toonaangevende indices verdeeld, terwijl de verschillen met de slotnotering van gisteren gering zijn. De notulen van de Fed zorgden voor een vriendelijke stemming op Wall Street, terwijl de inkoopmanagersindex van China over mei, zoals deze wordt gemeten door HSBC steeg, maar nog wel onder de cruciale grens van 50 bleef.

De dollar kreeg na de Fed-notulen een aardig impuls, hetgeen gunstig uitpakte voor de euro en de yen, omdat de centrale banken die deze munten voeren graag zien dat hun valuta onder druk komen, om zo meer inflatie te krijgen. De euro noteert $1,3661. De wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigt op 17 mei kwamen een stuk hoger uit dan verwacht: 326.000 om 310.000, een stijging met 26.000. Het oude niveau van 297.00 werd met 1.000 verhoogd. Om 16.00 uur krijgen we nog de huizenverkopen. De Aex kan nog even opveren naar de 405 denken wij en we zitten dan ook long op de informatielijn. 

 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 404.14, een winst van 1.24 punten of 0.31%. De Europese aandelenbeurzen wisten de winsten van gisteren overwegend vast te houden. Beleggers verwerkten positief nieuws over de Chinese industrie en een stabilisering van de economische bedrijvigheid in de eurozone. De beurzen houden dus redelijk stand na eerdere winsten. In de eurozone voldeed de inkoopmanagersindex aan de verwachtingen, maar dat is niet voldoende om verder door te stijgen. Onderzoeksbureau Markit kwam met cijfers naar buiten waaruit bleek dat de economische activiteit in de eurozone in mei vrijwel stabiel is gebleven. Frankrijk was in mei opnieuw de zwakke broeder, terwijl Duitsland weer een robuuste groei kende. 

Eerder op de ochtend bleek al dat de bedrijvigheid van de Chinese industrie in mei is toegenomen tot het hoogste niveau in 5 maanden. Grootste stijgers in de AEX waren Boskalis, ING, Reed Elsevier en ASML met winsten van circa 1,5 procent. DSM stond onderaan met een verlies van 1 procent. Unilever zakte een half procent. Het levensmiddelenconcern verkoopt de pastasausmerken Ragu en Bertolli in de VS aan het Japanse Mizkan voor bijna 1,6 miljard euro. Onze FTI long hebben we met een kleine winst kunnen sluiten en de top van vandaag was vanmorgen reeds. Toch sloten we boven de 404 en daarmee kunnen we voor morgen weer hogere niveaus neerzetten, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren