Weer 4-5 punten beweging ?

Geplaatst op 31 juli 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, de Aex index noteert nu op 408.97, een winst van 1.01 punten of 0.25%. De AEX werd ook 0,5 tot 1 punt hoger verwacht, maar Argentinie, dat op het punt staat failliet te gaan, lijkt de aandacht van beleggers in de loop van de dag te kunnen trekken. De markt kan dus draaien op het moment dat er meer inzicht ontstaat over de impact van het feit dat Argentinie geen akkoord heeft weten te bereiken met zijn schuldeisers. De Federal Reserve liet de bandbreedte van zijn belangrijkste rentestand ongewijzigd op 0% tot 0,25% en gaat zijn maandelijkse kwantitatieve verruiming QE met nog eens $10 miljard afbouwen, meldde het Federal Open Markets Committee (FOMC) van de Amerikaanse centrale bank. 

Bedrijven met een notering in Amsterdam en die met cijfers naar buiten komen of reeds zijn gekomen zijn Acomo, Aperam, Besi, Nedap, Pharming, Randstad en Shell. Uit het buitenland staan onder meer Alcatel-Lucent, AstraZeneca, Banco Santander, BNP Paribas, Carrefour, ConocoPhillips, Continental, Deutsche Lufthansa, GDF Suez, Kellogg, L’Oreal, LinkedIn, Mastercard, Procter & Gamble en Thomas Cook met cijfers op de agenda. Vandaag komen in Duitsland twee cijfers uit: de detailhandelsverkopen over juni en de werkloosheidscijfers over juli. Ook uit de eurozone komen twee data: de inflatie over juli en de werkloosheid over juni. De uptrend is nog intact en we gaan nu kijken of we weer opleven naar 412 en long gaan en rond de weerstand weer short kunnen, gisteren liep dat perfect. 

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 405.47, een verlies van 2.49 punten of 0.61%. De Europese aandelenbeurzen moeten toch terrein prijsgeven. Beleggers krijgen tal van kwartaalcijfers van grote Europese bedrijven voor de kiezen en schrikken van een winstwaarschuwing van Adidas. In Amsterdam blijft het verlies beperkt dankzij een stevige koerswinst van zwaargewicht Shell. Vooral in Zuid-Europa gaan de beurzen stevig omlaag. In Amsterdam valt het nog mee doordat Shell dus een mooie plus laat zien. De Dax staat ook al 1 procent in de min. In de MidKap staat technisch dienstverlener Imtech onderaan met een min van bijna 18 procent na een tegenvallend handelsbericht. Bij de kleinere bedrijven leverde Pharming ruim 8 procent in nadat was gebleken dat het halfjaarverlies van het biotechnologiebedrijf is toegenomen.

In Frankfurt gaat Adidas bijna 14 procent onderuit. De Duitse sportkledingfabrikant is door alle internationale onrust pessimistischer geworden over de winst en schroeft zijn uitbreidingsplannen in Rusland terug. Ook detailhandelsconcern Metro (min 4,9 procent), moederbedrijf van Saturn en Media Markt, verwacht dit jaar minder winst te maken. Banco Espirito Santo (BES) raakte in Lissabon bijna 43 procent aan beurswaarde kwijt. De geplaagde Portugese bank moet geld ophalen na een miljardenverlies in de eerste helft van het jaar. Even wat druk op de koersen dus, maar boven de 403 is er nog niks aan de hand en zitten we in de bekende trading range. 

UPDATE 14:45

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 404.68, een verlies van 3.28 punten of 0.80%. Wall Street zal naar verwachting lager openen. Veel beleggers maken zich zorgen over de kans op een versnelde renteverhoging, nu de groeidata in de VS veel beer zijn dan verwacht, hoewel de Fed woensdag nog duidelijk liet weten eerst de obligatie-inkopen (Quantative Easing) te willen afbouwen en pas ruim daarna na te gaan denken over een renteverhoging. De futures voor de S&P 500-index duiden donderdag rond 14.45 uur op een verlies van 0,7%, voor de Dow van eveneens 0,7% en de Nasdaq-100 van 0,8%. De Europese markten staan ook op verlies.

Argentinie staat in de belangstelling nu een nieuw faillissement van het land aanstaande lijkt, nadat er geen akkoord kon worden bereikt met schuldeisers. Daarnaast zijn er op Wall Street ook zorgen over het koersverlies van meer 35% voor de Portugese bank Banco Espirito Santo, dat woensdagavond een recordverlies moest nemen op dubieuze financieringen aan zijn eigen moederbedrijf en houdstermaatschappijen. De eerste steunaanvragen voor de week die eindigt op 26 juli bracht een stijging met zich mee van 23.000 naar 302.000, terwijl een week eerder het aantal aanvragen nog scherper daalde dan men vorige week al dacht, namelijk naar 279.000 in plaats van 284.000. Er was dit keer een stijging voorzien naar 305.000. We hoeven dus nog niet de 403 te testen en blijven neutraal in deze bandbreedte. Het rendement van de optie/fti portefeuille is nu exact 10 procent deze maand!

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 404.29, een verlies van 3.67 punten of 0.90%. De Europese aandelenbeurzen moesten flink terrein prijsgeven. Beleggers kregen tal van kwartaalcijfers van grote Europese bedrijven voor de kiezen en schrokken van een winstwaarschuwing van Adidas. In Amsterdam bleef het verlies nog enigszins beperkt dankzij een stevige koerswinst van zwaargewicht Shell. De hoofdindex in Madrid zakte 2,1 procent. Beleggers maakten zich zorgen over de Spaanse bedrijven die actief zijn in Argentinië, nu dat land niet meer aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. Shell was koploper in de AEX met een winst van 2.5 procent. Volgens analisten van ABN Amro zien de kwartaalcijfers van het olieconcern er prima uit. Verzekeraar Delta Lloyd was de grootste daler met een verlies van 3 procent.

In de MidKap stond technisch dienstverlener Imtech onderaan met een min van bijna 27 procent na een tegenvallend handelsbericht. Bij de kleinere bedrijven leverde Pharming 7,6 procent in nadat was gebleken dat het halfjaarverlies van het biotechnologiebedrijf is toegenomen. In Frankfurt ging Adidas ruim 15 procent onderuit. Banco Espirito Santo raakte in Lissabon 39 procent aan beurswaarde kwijt. De geplaagde Portugese bank moet geld ophalen na een miljardenverlies in de eerste helft van het jaar. Even wat tumult en dus druk op de koersen. We hebben daarbij bijna de 403 getest, maar zitten dus nog in dezelfde bandbreedte 403-409. We hebben de puts dan ook even gesloten en kijken nu voor het koopsignaal voor de Aex. Dat is er nog niet, maar het onderliggende sentiment is volgens ons nog steeds redelijk gunstig, fijne avond!

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren