Weerstand op 405 en steun op 403

Geplaatst op 13 januari 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat op 404.90 en dat is een plus van 0.25% en ook de andere Europese beursen openen licht hoger. Wall Street verdeeld gesloten. De Dow sloot 0.05% lager en de Nasdaq sloot juist 0.44% hoger. Het aantal banen in de VS bleek in december minder hard gestegen dan verwacht. De werkloosheid daalde echter onverwacht. Het aantal banen steeg vorige maand met 74.000, waarbij gerekend werd op een toename met 191.000.

Het was de kleinste toename van banen in drie jaar. In Azië koersen de beurzen verdeeld. De Japanse Nikkei was maandag gesloten vanwege een feestdag. Door het teleurstellende Amerikaanse arbeidsmarktrapport van hopen beleggers juist nu dat de Fed de verdere afbouw van zijn steunprogramma nog even uitstelt en dat zou positief zijn. Op de valutamarkten zet de dollar zijn daling voort, waarmee de speculatie groeide dat de Fed meer tijd zal nemen om zijn obligatie inkoopprogramma af te bouwen. De AEX heeft steun op 403, 400 en 398, weerstand is er op 405. Meer live op 0900- 51 51 666, tot zo, 

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 404.58, een winst van 0.63 punten of 0.16%. De Europese aandelenbeurzen laten kleine winsten zien. De Europese bankaandelen zitten in de lift dankzij een versoepeling van de bankregels. Daarnaast wordt uitgekeken naar de resultaten van een aantal grote Amerikaanse bedrijven, die deze week naar buiten komen. Men heeft er zin in vandaag. Vooral de cyclische fondsen doen het goed. De verwachtingen voor de bedrijfsresultaten zijn niet hooggespannen na de vele winstwaarschuwingen in de afgelopen tijd. Het Basel-comité, dat internationale bankregels opstelt, versoepelt de kapitaaleisen voor de bankensector na waarschuwingen dat de eisen de kredietverstrekking kunnen beperken. 

In Frankfurt stijgen Deutsche Bank en Commerzbank circa 4 procent. In de AEX behoren ING en Aegon tot de sterkste stijgers met winsten van respectievelijk 1,7 en 1 procent. Technisch dienstverlener Imtech gaat aan kop in de AEX met een winst van ruim 3 procent. Het Franse beveiligingsbedrijf Gemalto staat onderaan met een min van 1,4 procent. Uitzender Randstad levert 1,1 procent na een adviesverlaging door Deutsche Bank. Air France-KLM klimt 1,8 procent. Beleggers zijn niet onder de indruk van de kartelboete van 3,9 miljoen frank (bijna 3,2 miljoen euro) die de luchtvaartcombinatie heeft gekregen van de Zwitserse mededingingsautoriteit WEKO. De 405 is inmiddels reeds uitgenomen en hier bevindt zich de top. We verwachten echter geen grote terugval, 

UPDATE 15:00

Goedemiddag, de Aex index noteert nu op 403.90, een verlies van 0.05 punten of 0.01%. Wall Street gaat een lagere opening tegemoet aan het begin van een week waarin het kwartaalcijferseizoen echt losbarst. Het tegenvallende banenrapport van vrijdag galmt maandag nog na en beleggers lijken niet goed te weten hoe het rapport van het Amerikaanse ministerie van arbeid te moeten interpreteren. Enerzijds viel de groei van de werkgelegenheid tegen, maar daarnaast daalde ook de werkloosheid dichter tot de grens die de Fed zich heeft gesteld bij de bepaling van zijn rentebeleid. De vraag is dus of het rapport de Fed ertoe zal bewegen het afbouwen van de maandelijkse obligatie-opkopen te versnellen of juist binnen de perken te houden.

Bij een gebrek aan andere impulsen zullen beleggers zich dus bezig blijven houden met de eventuele consequenties van het banenrapport. Mogelijk kan een toespraak van Atlanta Fed president Dennis Lockhart daarom op aandacht rekenen. Op bedrijfsvlak barst het kwartaalcijferseizoen later deze week pas echt los met resultaten van grote Amerikaanse financials als JPMorgan en Goldman Sachs maar ook die van bijvoorbeeld Intel. De Aex kan nu toch wat afzwakken naar de 403 niveaus, zoals we al voorspeld hadden. Daar hebben we voldoende steun en kunnen we kijken of we long kunnen gaan. De verwachtingen zijn niet hooggespannen voor de bedrijfscijfers, maar wij verwachten wel nog een tegenvaller en een lager slot voor deze week, 

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 404.93, een winst van 404.93, een winst van 0.98 punten of 0.24%. De koersuitslagen op de Europese aandelenbeurzen bleven beperkt. Beleggers waren vooral in afwachting van de resultaten van een aantal grote Amerikaanse bedrijven, die later deze week naar buiten komen. De Europese bankaandelen zaten in de lift dankzij een versoepeling van de bankregels. Het Basel-comité, dat internationale bankregels opstelt, liet weten de kapitaaleisen voor de bankensector te versoepelen na waarschuwingen dat de eisen de kredietverstrekking kunnen beperken. In Frankfurt stegen Deutsche Bank en Commerzbank daardoor 4,6 en 5,3 procent. In de AEX bleven ING en Aegon achter met winsten van respectievelijk 0,6 en 0,5 procent.

Technisch dienstverlener Imtech ging aan kop in de AEX met een winst van bijna vijf procent. Het Franse beveiligingsbedrijf Gemalto stond onderaan met een min van ruim 2 procent. In Londen poetste BP eerdere verliezen weg en koerste onveranderd. De Britse oliemaatschappij heeft een gevoelige nederlaag geleden bij een rechtszaak over de schadevergoedingen in verband met de olieramp in de Golf van Mexico in 2010. De Aex had moeite met de weerstand op 405 en had steun op de 403. In aanloop naar het cijferseizoen zien we dat de nervositeit aan het toenemen is, maar de OESO gaf vandaag aan dat het vindt dat het in de OESE landen beter gaat dan voorheen. Wij verwachten dat de Aex eerst een klein stapje gaat terugmaken en dat we dan pas verder gaan oplopen. Dus, nu eerst een klein stapje terug. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren