Weerstand op 425 en 428, steun op 423 en 418

Geplaatst op 05 december 2014
team-beursfoon

Goedemorgen, De AEX staat op 427.80 en dat is een winst van 0.92% en ook de andere Europese Beurzen gaan hoger van start nu de schade op Wall Street reuze meeviel, de Dow sloot 0.07% lager en de Nasdaq sloot 0.11% lager, nadat de ECB andermaal wachtte met de inzet van extra maatregelen. Daarnaast namen beleggers een afwachtende houding aan in aanloop naar het Amerikaanse banenrapport van vrijdagmiddag. In Azië noteren de belangrijkste indices hoger.

De Nikkei doet het vrijdag overigens rustig aan met een bescheiden winst van nog geen 0,2%. De Europese munt kreeg donderdag geen steun van de uitgebleven monetaire verruiming en liep op richting $1,2380. De vraag is nu, was de daling vanaf 432 naar 423 genoeg om nu gelijk naar 440 te gaan. De AEX heeft weerstand op 428 en steun op 425 en 423.

Wij zijn inmiddels alweer druk bezig met het opstarten van onze modelportefeuille, immers we gaan op 2 januari weer van start, zoals we dat al meer dan 18 jaar doen. Wilt u ook meedoen, of meer informatie, stuur ons dan even een mail op info@beursfoon.nl, tot zo, Team Beursfoon

UPDATE 11:45

De Aex index noteert nu op 428.52, een winst van 4.83 punten of 1.14%. De Europese aandelenbeurzen weten ruimschoots te herstellen van de verliesbeurt van gisteren. De teleurstelling over het uitblijven van extra steunmaatregelen in de eurozone maakt plaats voor de hoop dat de Europese Centrale Bank (ECB) begin volgend jaar wel in actie zal komen. Er is geen kink in de kabel in de plannen van de centrale bank en in januari zullen er echt wel stappen worden gezet, houdt de markt zich aan vast. Zolang de rente niet stijgt blijft het goed om in aandelen te zitten. Wel moet je voorzichtig zijn daarin want bv DSM, Gemalto, Fugro en Arcelor Mittal hebben ook aardige dalingen laten zien. 

Het beurssentiment wordt ook gesteund door een veel sterker dan verwachte toename van de fabrieksorders in Duitsland. Verder hopen beleggers op een positief Amerikaans banenrapport later op de dag. In de AEX is het financiële concern ING de sterkste stijger met een winst van 1,9 procent. De dienstverleners aan de olie- en gasindustrie Fugro en SBM Offshore stonden onderaan met verliezen van meer dan 1 procent. De Aex laat wederom een fantastische performance zien, nu de verliezen op Wall Street meevielen en we kijken reikhalzend uit naar de cijfers over de werkgelegenheid. Die kunnen ook voor grote bewegingen gaan zorgen, tot zo!

UPDATE 14:45

De Aex index noteert nu op 429.76, een winst van 6.08 punten of 1.44%. Wall Street zal naar verwachting hoger openen, nadat het banenrapport van de VS een banengroei liet zien die veel beter was dan verwacht. De future voor de S&P 500 noteert vrijdag rond 14.40 uur 0,2% hoger, de Dow-future 0,3% hoger en de future voor de Nasdaq 100-index 0,3% hoger. Het langverwachte banencijfer kwam veel beter uit dan verwacht: er kwamen in november 321.000 banen bij tegen een verwachte toename van 230.000 banen. Het cijfers over oktober werd opwaarts bijgesteld naar een groei van 243.000 van een eerder gemelde 214.000. September kende ook een opwaartse bijstelling: naar 271.000 van 256.000.

Het zette de dollar verder op winst ten opzichte van de euro en de yen. Om 14.30 uur kwam ook het handelstekort van de VS over oktober naar buiten. Er was vooraf rekening gehouden met een daling van dat tekort naar $41 miljard van $43 miljard in september. Het werd echter $43,03 miljard. In Europa noteerden de belangrijkste indices al hoger, vooral doordat de markt uiteindelijk over de teleurstelling van donderdag heen stapte en er nu toch vanuit gaat dat de Europese Centrale Bank volgend jaar staatsobligaties gaat opkopen. De Aex heeft een top neergezet op 430.84 en wij denken ook dat we rond de 431 op de top gaan sluiten, ook kijken we nog naar een short FTI tussendoor, tot zo.  

UPDATE 18:00

Goedenavond, de Aex index is zojuist afgesloten op 431.06, een winst van 7.38 punten of 1.74%. De Europese aandelenbeurzen herstelden flink van de verliesbeurt van een dag eerder. Sterke cijfers over de fabrieksorders in Duitsland, de grootste economie van Europa, stuwden het sentiment. Ook de Amerikaanse banencijfers, waar al een week naar werd uitgekeken, deden een duit in het zakje. De werkgelegenheid in de Verenigde Staten bleek vorige maand in het sterkste tempo gegroeid te zijn sinds januari 2012. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs gingen 1 tot 2,1 procent vooruit. Beleggers zetten ook hun teleurstelling over het uitblijven van extra steunmaatregelen in de eurozone opzij, door hoop dat de Europese Centrale Bank begin volgend jaar in actie zal komen. In de AEX was het financiële concern ING de sterkste stijger met een winst van 3 procent. 

De dienstverleners aan de olie- en gasindustrie Fugro en SBM Offshore stonden onderaan met verliezen van 4 en 2 procent. Wij hebben dan ook meteen calls gekocht op Fugro, want we hadden U beloofd rond de 17.50 euro weer instappen. Hier zullen de meeste kopers weer bijkopen of opnieuw instappen en het aandeel is bij ons favoriet voor 2015. We hebben deze week weer leuk gehandeld en we zijn per saldo weer hoger gegaan met nieuwe toppen op 432, waar we op sloten. Na een hogere top maandag mogelijk een heel klein stapje terug naar 425 en dan inkopen voor de 440 op 31 december a.s. Wilt U ook meedoen, mailt U dan op info@beursfoon.nl voor een abonnement voor 4 euro per dag! We hebben nog enkele plaatsen voor 2015. We wensen U een fijne Sinterklaas en prettig weekend. 

Krijg je toegang tot meerdere winstgevende algoritmes met een bewezen trackrecord!

Start vandaag nog met handelen op basis van algoritmes. 24 maanden voor slechts €1000,-

Abonneren